Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»
Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»

Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»

Αποσύρει η κυβέρνηση πό την Βουλή το νομο με το λεγόμενο «πράλληλο πρόγραμμα», με πρόθεση να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος για να τεθεί υπό την επεξεργασία της τρόικας.

Αυτό φαίνεται πως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε ο αρόεδρος της κυβέρνησης, κ. ιάννης Δραγασάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομο η κατάρτιση του οποίου προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των θεσμών.

Παράγοντες με γνώση της κατάστασης ανέφεραν στην «Κ» ότι η τρόικα δεν ήταν ενήμερη ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Μάλιστα πολλές από τις διαφορετικές των άλλων υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και από τα κόμματα της αολίτευσης που υποστήριζαν δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένες οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μεταθέσει το νομοσχέδιο μετά τις γιορτές και προφανώς μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς.

Το θέμα απασχόλησε και την έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, όπου ο κ. , σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τα μέλη της ότι αναβάλλονται, με ορίζοντα τα μέσα Ιανουαρίου, τόσο οι συνεδριάσεις των Επιτροπών για σήμερα και αύριο, όσο και η διαδικασία στην Ολομέλεια στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να επικαλέστηκε τις χθεσινές σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι κρίθηκε σκόπιμο, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να υπάρξει αυτή η αναβολή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση