Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»
Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»

Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα»

Αποσύρει η κυβέρνηση από την Βουλή το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», με πρόθεση να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος για να τεθεί υπό την επεξεργασία της τρόικας.

Αυτό φαίνεται πως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε ο της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η του οποίου προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των θεσμών.

Παράγοντες με γνώση της κατάστασης ανέφεραν στην «Κ» ότι η τρόικα δεν ήταν ενήμερη ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Μάλιστα πολλές από τις διαφορετικές προτάσεις των άλλων υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστήριζαν δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένες οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Με αυτά τα , η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μεταθέσει το νομοσχέδιο μετά τις γιορτές και προφανώς μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς.

Το θέμα απασχόλησε και την έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, όπου ο κ. Βούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τα μέλη της ότι αναβάλλονται, με ορίζοντα τα μέσα Ιανουαρίου, τόσο οι συνεδριάσεις των Επιτροπών για σήμερα και αύριο, όσο και η διαδικασία στην Ολομέλεια στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να επικαλέστηκε τις χθεσινές σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι κρίθηκε σκόπιμο, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να υπάρξει αυτή η .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση