Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για τη μεταφορά RDF
Απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για τη μεταφορά RDF

Απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για τη μεταφορά RDF

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι εκφορτώσεις στις εγκαταστάσεις της το επόμενο διάστημα, καθώς η πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει την περασμένη εβδομάδα οι συνήγοροι της Επιτροπής Πολιτών Βόλου.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έχει οριστεί να γίνει στις 27 Ιουνίου 2019 όπου και θα συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων από την εταιρία.

Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Βόλου, με την αίτηση τους ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να απαγορευτεί η συνέχιση της φορτοεκφόρτωσης του πλοίου που είχε καταπλεύσει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου με το όνομα RENI, την περασμένη Δευτέρα, ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με φορτίο .

Υποστήριζαν πως με τις συνθήκες που γίνεται η εκφόρτωση και μεταφορά του RDF, παραβιάζονται οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως και το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές παρουσία των δικηγόρων των πολιτών και της , τριών διευθυντικών στελεχών της τσιμεντοβιομηχανίας αλλά και εκπροσώπου της Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, η πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου είχε διενεργήσει στις εγκαταστάσεις της .

Η ήταν εκτεταμένη και αφορούσε τις συνθήκες και τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η φορτοεκφόρτωση των επεξεργασμένων απορριμμάτων.

Η επισκέφτηκε τις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου, τους ταινιοδρόμους και οποιοδήποτε άλλο σημείο εμπλέκεται στην εκφόρτωση και μεταφορά του RDF, ενώ έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις και ζήτησε να πληροφορηθεί τους ακριβείς τρόπους με τους οποίους διεξάγεται η φορτοεκφόρτωση.

Εξάλλου, αυτό είναι το αντικείμενο της αίτησης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλλει τα μέλη της Επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, καθώς υποστήριζαν πως με τις συνθήκες που γίνεται η εκφόρτωση και μεταφορά του RDF, παραβιάζονται οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γ. Καλτσογιάννης: Αναγκαιότητα η βελτίωση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια των τέκνων. - https://t.co/UUB6cgaNB4 -

  • Περί Πολέμου: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις - https://t.co/0aOm8zSGX7 -

  • Εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Μαγνησία - https://t.co/PhI6eZjd6r -

"Αλιεύοντας" την είδηση