Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απόρριψη άδειας κρατούμενου στη Κασσαβέτεια λόγω…Κουφοντίνα
Απόρριψη άδειας κρατούμενου στη Κασσαβέτεια λόγω…Κουφοντίνα

Απόρριψη άδειας κρατούμενου στη Κασσαβέτεια λόγω…Κουφοντίνα

Χωρίς άδεια θα μείνει ένας πολυισοβίτης κρατούμενος των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, καθώς χθες συνεδρίασε το συμβούλιο του Καταστήματος, παρουσία του Εισαγγελέα, απορρίπτοντας το αίτημα του κατά πλειοψηφία, λόγω του δεδικασμένου που δημιούργησε η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έκοψε την άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα.

Ο κρατούμενος της Κασσαβέτειας που έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για , υπέβαλλε αίτημα στο συμβούλιο των φυλακών για να πάρει ολιγοήμερη άδεια, αλλά “έπεσε πάνω” στο προηγούμενο της απόφασης 37/2019, που απορρίπτει το δικαίωμα στη χρήση άδειας από παραβάτες που έχουν καταδικαστεί περισσότερες από μια φορά σε ισόβια .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη που είναι Έλληνας, τόσο για τυπικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα η άρνηση παροχής τακτικής άδειας έγινε για τυπικούς λόγους, αφού υπάρχει η απόφαση 37/2019 του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του , και θεωρούσε πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για άδεια σε κατάδικους που κρατούνται με ποινή ισόβιων δεσμών, όχι παραπάνω από μια φορά.

Παράλληλα υπήρχαν και ουσιαστικοί λόγοι, αφού ο κρατούμενος θα πρέπει να έχει μόνιμη , ή έστω συγγενικό πρόσωπο, με τον αιτούντα την άδεια να δηλώνει ως τη διεύθυνση υ του Βόλου…

Έτσι το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκε γύρω από το γεγονός ότι ο κρατούμενος δεν έχει συγγενείς στη , ώστε να παρέχονται τα εχέγγυα της ορθής χρήσης της άδειας εκ μέρους του φυλακισμένου.

Σημειώνεται πως χθες στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Κασσαβέτειας εξετάστηκαν συνολικά εννιά αιτήματα τροφίμων που αιτούνταν άδεια, εκ των οποίων τα έξι έγιναν αποδεκτά και τα υιπα τρία απορρίφθηκαν.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση