Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία τo αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία τo αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων για τη  διενέργεια δημοψηφίσματος

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία τo αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος

To αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων για τη  διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της καύσης απορριμμάτων από εργοστάσια της περιοχής αλλά και αναφορικά με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής στο ΧΥΤΑ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Το θέμα ζήτησαν να συζητηθεί 16 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καθώς επισήμαναν ότι είναι «παράνομη» η διαδικασία που επελέγη για συζήτηση του θέματος άμεσα και χωρίς προηγούμενη πρόσκληση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνεδρίαση έγινε αρκετή συζήτηση για το τι ακριβώς προβλέπει ο Καλλικράτης και πως ερμηνεύονται τα άρθρα και τελικά επικράτησε η άποψη του προέδρου του σώματος Γ. Μουλά και της πλειοψηφίας ότι το θέμα μπορούσε να συζητηθεί άμεσα από τη στιγμή που η πλειοψηφία έκανε δεκτό το αίτημα.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η συζήτησή του, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση των συμβούλων των αντιπολιτεύσεων.

 

Αναφερόμενος  στο θέμα του δημοψηφίσματος, ο δήμαρχος Αχ. επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει δημο γιατί οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι και επιπλέον κοστίζει πολύ και η δημοτική αρχή σέβεται τα οικονομικά των πολιτών.

Ο ίδιος επιτέθηκε για ακόμη μια φορά  στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι  κινείται με ιδιοτέλεια και για δικούς της πολιτικούς λόγους και τόνισε ότι επί της ουσίας αποχώρησαν γιατί ήθελαν το θέμα να συζητηθεί μόνο αν είχαν εξασφαλίσει ακροατήριο στο δημοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον επισήμανε ότι η είναι αυτή που δίνει τις άδειες για τα υλικά που θα καίει η και ξεκαθάρισε ότι το εργοστάσιο παραγωγής srf θα γίνει γιατί το επιβάλλει ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης των απορριμμάτων και γιατί οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα ανά τόνο.

«Παγκοσμίως το πρόβλημα δεν είναι η παραγωγή srf αλλά εάν η εκάστοτε βιομηχανία διαθέτει  τα απαραίτητα μηχανήματα και φίλτρα που θα εγγυηθούν ότι η ρύπανση θα είναι μηδενική. Αν οι μπαχαλάκηδες θέλουν να κάνουν φασαρία ας κάνουν. Απλά κάνουν σόου. Οι ίδιοι κα οι ίδιοι είναι».

Τέλος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την θα φροντίσει να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό για να θέσει επίσημα ως δήμος το αίτημα να ανακληθεί η άδεια καύσης RDF από την .

Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» διαμαρτύρονται μόνο για την καύση RDF και δεν μιλούν τόσο καιρό για το πετ κοκ που καίει η ΑΓΕΤ.  «Αν παράγει ο δήμος Βόλου SRF μπορεί να διατεθεί στη για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, γιατί αυτός είναι ο σχεδιασμός της ς. Είναι μονόδρμος αυτά τα πράγματα. Είναι υποκριτική η συμπεριφορά  τους  φάνηκε και σήμερα που σηκώθηκαν και έφυγαν. Εγώ υποπτεύομαι ότι ήθελαν και τους κλακαδόρους με ύβρεις και βωμολοχίες».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου Μιχ. Μιτζικός επισήμανε ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε να θέσει το αίτημα επίσημα στο υπουργείο για ανάκληση της άδειας πέραν της αποστολής του ψηφίσματος που ψηφίστηκε και ζήτησε να υπάρξει σχετική δέσμευση, ενώ  ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μην συνδέεται το παραγόμενο προϊόν της μονάδας στο ΧΥΤΑ με αυτό που καίει η ΑΓΕΤ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση