Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο επί των Ασφαλιστικών Μέτρων το αίτημα που κατάθεσε ένας Βολιώτης παλιό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων της πόλης ζητώντας να μην διεξαχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα o 5ος Hμιμαραθώνιος , τόσο για λόγους ασφαλείας, αφού θεωρούσε πως υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όσο και επειδή τα σωματεία που τον διοργανώνουν στερούνται νομιμότητας.

Ο δικαστής αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του, με το σκεπτικό ότι ένα Πολιτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει επί αθλητικού ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης στην αίτηση του στρεφόταν κατά του Συλλόγου Δρομέων, κατά του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και της Περιφερειακής Ενότητας και Βορείων Σποράδων.

Ο καταγγέλλων αναφέρει πως πληροφορήθηκε τη διοργάνωση μέσα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ και συγκεκριμένα ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Hμιμαραθώνιος , υποστηρίζοντας πως τα σωματεία που είναι ανάμεσα στους διοργανωτές στερούνται νομιμότητας.

Παράλληλα δεδομένου πως οι διοργανωτές περιμένουν η συμμετοχή να αγγίξει τους 2.000 με 10 ευρώ συμμετοχή από τον καθένα, τα που θα συγκεντρωθούν θα φτάσουν τις 20.000€, ο πολίτης θεωρεί πως δεν θα υπάρξει στη διάθεση τους.

Επιπλέον στην αίτηση του εξέφραζε την πως οι διοργανωτές δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία από ανάλογα αθλητικά και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί κάποιο σοβαρό .

ια όλους τους παραπάνω λόγους την περασμένη Τετάρτη απέστειλε εξώδικο στα σωματεία, ζητώντας την ακύρωση του αγώνα, ενώ κατέθεσε ακυρωτική αγωγή επιθυμώντας σε περίπτωση που τελικά διεξαχθεί να επιβληθεί πρόστιμο 1.000€ στους διοργανωτές, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση