Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά κατά της διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο επί των Ασφαλιστικών Μέτρων το αίτημα που κατάθεσε ένας Βολιώτης παλιό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων της πόλης ζητώντας να μην διεξαχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα o 5ος Hμιμαραθώνιος Βόλου, τόσο για λόγους ασφαλείας, αφού θεωρούσε πως υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όσο και επειδή τα σωματεία που τον διοργανώνουν στερούνται νομιμότητας.

Ο δικαστής αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του, με το σκεπτικό ότι ένα Πολιτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει επί αθλητικού ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης στην αίτηση του στρεφόταν κατά του Συλλόγου Δρομέων, κατά του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Ο καταγγέλλων αναφέρει πως πληροφορήθηκε τη διοργάνωση μέσα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ και συγκεκριμένα ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Hμιμαραθώνιος Βόλου, υποστηρίζοντας πως τα σωματεία που είναι ανάμεσα στους διοργανωτές στερούνται νομιμότητας.

Παράλληλα δεδομένου πως οι διοργανωτές περιμένουν η συμμετοχή να αγγίξει τους 2.000 δρομείς με 10 ευρώ συμμετοχή από τον καθένα, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα φτάσουν τις 20.000€, ο πολίτης θεωρεί πως δεν θα υπάρξει διαφάνεια στη διάθεση τους.

Επιπλέον στην αίτηση του εξέφραζε την άποψη πως οι διοργανωτές δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία από ανάλογα αθλητικά δρώμενα και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους την περασμένη Τετάρτη απέστειλε εξώδικο στα σωματεία, ζητώντας την ακύρωση του αγώνα, ενώ κατέθεσε ακυρωτική αγωγή επιθυμώντας σε περίπτωση που τελικά διεξαχθεί να επιβληθεί πρόστιμο 1.000€ στους διοργανωτές, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρετανία: Άμεσο τεστ κορωνοϊού ελληνικής επινόησης - https://t.co/uhylkV8xLi -

  • Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι - https://t.co/E9BDPqEVox -

  • Αντικειμενικές αξίες: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται - https://t.co/nJm0RvehDR -

"Αλιεύοντας" την είδηση