Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Άποροι έμποροι ναρκωτικών
Άποροι έμποροι ναρκωτικών

Άποροι έμποροι ναρκωτικών

Άπορο δήλωνε το ζευγάρι των αρχηγών του κυκλώματος που διακινούσε ηρωίνη και εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα το Τμήμα Ναρκωτικών Βόλου.

Πρόκειται για έναν 49χρονο Βολιώτη και τη συμβία του 36χρονών, άνεργους και με παιδιά από διαφορετικούς γάμους, που είχαν βγάλει κάρτα σίτισης και αλληλεγγύης, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι τα έσοδά τους από την πώληση ηρωίνης, έφταναν τα 700 € την ημέρα.

Το ζευγάρι των εγκεφάλων του κυκλώματος διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι, κοντά στον Κραυσίδωνα, που είχε μετατρέψει σε «καβάτζα», όπου έκρυβε την ηρωίνη και αποθήκη – εργαστήριο, όπου την τεμάχιζαν και μοίραζαν σε μικρότερες ποσότητες για να την πουλήσουν τα άλλα μέλη του κυκλώματος σε 22 χρήστες, κατά των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε .

Ωστόσο η δράση τους δεν κράτησε πολύ, καθώς μετά από πληροφορία που υπήρχε από τον περασμένο Αύγουστο, ότι διακινούν ηρωίνη και πολύμηνη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς από τον Οκτώβριο μέχρι χθες, με 12 ταξίδια στην Αθήνα, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και διαπιστώθηκε ότι εκτός από το ζευγάρι των αρχηγών, εμπλέκεται ένας 58χρονος από την Αθήνα, καθώς και άλλοι πέντε Βολιώτες από 30 ως 42 χρονών, που ήταν τα περιφερειακά στελέχη και πωλούσαν τα στους χρήστες.

Οι παραπάνω λεπτομέρειες προκύπτουν από την του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, εξαρθρώνοντας οκταμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης) σε περιοχές κυρίως της Μαγνησίας και της Αττικής. Η οργάνωση αποτελούνταν από οκτώ συνολικά άτομα (οι επτά Βολιώτες), από τα οποία τρία ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα πέντε άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο, από τους οποίους συνελήφθησαν οι έξι, καθώς οι δύο είναι φυλακισμένοι για κλοπές.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 58 ετών και μία 36χρονη, που είναι ζευγάρι (ηγετικά στελέχη), καθώς και πέντε Έλληνες άνδρες, ηλικίας 34, 30, 42, 39 και 34 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Σε βάρος των οκτώ σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα για τα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμη 22 Ελλήνων, ανδρών και γυναικών, για αγορά και χρήση ναρκωτικών, από τα μέλη του κυκλώματος.
Η οργάνωση που δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, διευθύνονταν από τους δύο Έλληνες και την 36χρονη, ως ηγετικά στελέχη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις αρχηγοί έδιναν εντολές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για προμήθεια αλλά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, δραστηριότητες τις οποίες πολλές φορές πραγματοποιούσαν και οι ίδιοι.

Επίσης, μετέφεραν τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών κυρίως από την περιοχή της Αττικής στο Βόλο, είτε με δικά τους οχήματα, είτε με δημόσια συγκοινωνιακά μέσα. Στη συνέχεια, τις έκρυβαν σε σπίτια και αποθήκες – κρυψώνες, όπου γινόταν η περαιτέρω επεξεργασία της ηρωίνης πριν από τη διάθεσή της σε χρήστες.

Τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οργάνωσης εντάχθηκαν σ' αυτήν έχοντας περιφερειακό ρόλο. Τα άτομα, χρήστες και οι ίδιοι, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης απευθείας σε άλλους χρήστες, αποκομίζοντας ν δόσεις και χρηματικά ποσά, τα οποία ακολούθως παρέδιδαν στους αρχηγούς.
Ένα από τα περιφερειακά μέλη μάλιστα χρησιμοποιούσε το κατάστημά του υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο ως βιτρίνα, για να διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.
Δύο περιφερειακά μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για ανεξάρτητα με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα (ghostphones), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε 1.200 γραμμάρια περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 40.000 €.

Η αξία των 904 γραμμαρίων ηρωίνης που κατασχέθηκε από το σπίτι του 58χρονου (650 γραμ.) και το αυτοκίνητο του ζευγαριού Βολιωτών (250 γραμ.), υπολογίζεται σε 40.000 € στη λιανική αγορά, όπου θα έπεφταν περίπου 9.000 δόσεις ηρωίνης.
Από τα ηγετικά στελέχη, ο 49χρονος και η 36χρονη, μετέβησαν από το Βόλο στην Αθήνα με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, όπου συναντήθηκαν με τον 58χρονο αρχηγό, από τον οποίο παρέλαβαν ποσότητα ηρωίνης για να τη μεταφέρουν στο Βόλο. Το ραντεβού κλείστηκε στη Λαχαναγορά Ρέντη, στις 7 χθες το απόγευμα.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στα διόδια Αφιδνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

Οι αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν σε ειδικά διαμορφρωμένη κρυψώνα του αυτοκινήτου (τζιπ μάρκας Jeep Cherokee), που εντοπίστηκε αφού οι αστυνομικοί αφαίρεσαν το ταμπλό, βρήκαν ποσότητα 250 γραμμαρίων ηρωίνης, που είχαν αγοράσει από τον 58χρονο Αθηναίο. Ο 58χρονος έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης για , παράνομη μεταφορά μεταναστών και κατοχή όπλων.

Σε επιχείρηση που ακολούθησε στην πόλη του Βόλου συνελήφθησαν ακόμη τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα δύο, ηλικίας 39 και 34 ετών, δεν συνελήφθησαν καθόσον είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη παρουσία Δικαστικών Λειτουργών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε σπίτια, οχήματα, αλλά και από την κατοχή των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 904,04 γραμμάρια ηρωίνης, 220,1 γραμμάρια κάνναβης, 204 ναρκωτικά χάπια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 11.715,05 €, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένα , 12 κινητά τηλέφωνα και 14 κάρτες SIM, καθώς επίσης, πέντε οχήματα, από τα οποία τέσσερα I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση