Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποπέμφθηκε από το “τιμόνι” του ΟΛΒ ο Θρασ. Σταυριδόπουλος
Αποπέμφθηκε από το “τιμόνι” του ΟΛΒ ο Θρασ. Σταυριδόπουλος

Αποπέμφθηκε από το “τιμόνι” του ΟΛΒ ο Θρασ. Σταυριδόπουλος

Κατά του ΤΑΙΠΕΔ, στράφηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος χαρακτηρίζοντάς το  βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η κυβέρνηση.Η συνέντευξη Τύπου  δόθηκε με αφορμή  την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, την οποία χαρακτήρισε  εκδικητική πράξη, καθώς ο ίδιος διαφώνησε με την πώληση του λιμανιού όπως και άλλοι πρόεδροι Οργανισμών Λιμένων, ενώ εξέφρασε φόβους ότι επίκεινται και άλλες καρατομήσεις.

Ο αποπεμφθείς  επισήμανε ότι δεν είναι τυχαία η αποπομπή του μια εβδομάδα πριν το σχέδιο υποπαραχωρήσεων που η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα το αναλάβει το Δημόσιο, δηλαδή οι Οργανισμοί Λιμένος, όπως ο ίδιος απαιτούσε ή το ΤΑΙΠΕΔ και υπενθύμισε ότι η πρώτη σύγκρουσή του με το ΤΑΙΠΕΔ αφορούσε στον χειρισμό της σύμβασης με την ΑΕΤ για τα τέλη χρήσης του λιμανιού της στην Αγριά όπου η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν να γίνει συμβιβασμός που αν γίνονταν αποδεκτός το λιμάνι θα έχανε ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου.

Ο κ. Σταυριδόπουλος κατήγγειλε τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στη της Α.Ε., αλλά και όλων των περιφερειακών λιμανιών,  Θανάση Λιάγκο, λέγοντας ότι  το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση έχουν διαφορετική αντίληψη σε σχέση με την ανάπτυξη των λιμανιών.

 

“Τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία γνώριζαν από την αρχή του τι ακριβώς συμβαίνει στο λιμάνι” ανέφερε και  άφησε αιχμές κατά του προέδρου του Συνδέσμου των Λιμενεργατών Βόλου, Θωμά Κρητικού ο οποίος συνέπλεε με τις απόψεις των κ.κ. Λιάγκα και Αρ. Μπασδάνη (πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο κ. Κρητικός πρότεινε την παραχώρηση των γερανών του λιμανιού σε ιδιώτη εργολάβο σε βάρος των οικονομικών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, εξυπηρετώντας συμφέροντα μιας επαγγελματικής τάξης.

 

ια όσα διαρρέονται σχετικά με  άρνησή του να δεχτεί οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο ενόψει υποπαραχωρήσεων  τα  χαρακτήρισε απολύτως ψευδή  και παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η πρόταση γινόταν δεκτή με τις προϋποθέσεις του όμου και όχι με τις προϋποθέσεις Λιάγκου, ο οποίος από την χρηματιστηριακή εταιρεία που διατηρούσε ανέλαβε εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ επί Κυβέρνησης Σαμαρά με απόφαση του ισχυρού της Δ κ. Βαρθολομαίου.

Μάλιστα ανέφερε πως όταν τον κάλεσε ο ελεγκτής που όρισε το ΤΑΙΠΕΔ για να συνεννοηθούν για τα έγγραφα που θα ανταλλάξουν και τον τρόπο πληρωμής του, εκείνος δεν έκλεισε το τηλέφωνο με αποτέλεσμα ο κ. Σταυριδόπουλος να τον ακούει να καλεί τρίτο πρόσωπο από άλλη γραμμή και να αναφέρει πως σύμφωνα με «όσα προβλέπει ο Νόμος για τον έλεγχο και ζητά ο πρόεδρος του ΟΛΒ, δεν θα βγει αυτό που θέλουμε και εγώ έχω εντολή να τελειώνουμε με τους Συριζαίους».

Ο κ. Σταυριδόπουλος εξήγησε ότι  όταν ανέλαβε το νέο Δ.Σ.  είχε εντολή σαφέστατη που περιελάμβανε τρία πράγματα:

-Να παραμείνει το λιμάνι υπό δημόσιο συμφέρον και να μην απαξιωθεί αλλά να βρεθεί τρόπος να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις

Να επιλυθεί το πρόβλημα  της τήρησης της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού της ΑΓΕΤ στην Αγριά έως το 2020 που παρότι η σύμβαση ήταν σε ισχύ, η ΑΓΕΤ δεν πλήρωνε το αντάλλαγμα

-Να δοθούν οι δυνατότητες στο λιμάνι να αναπτυχθεί και να αποδειχθεί  κερδοφόρο.

Μάλιστα είπε πως αυτό επετεύχθη με τη δουλειά όλων και πρόσθεσε: “αυτό ήταν κόκκινο πανί για κάποιους.  Διότι και συμφέροντα μικρότερα και μεγαλύτερα υπάρχουν στο λιμάνι. Αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο βασικός μέτοχος ήθελε να πουληθούν τα 10 περιφερειακά λιμάνια «μπιτ μπαρά» και ως μία μετοχή. Τότε δώσαμε αγώνα τεράστιο με εργαζομένους,  με προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των περισσοτέρων λιμανιών, συνεργαστήκαμε με τα υπουργεία ναυτιλίας και οικονομικών και αποδείξαμε ότι θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος για λιμενική πολιτική χώρας να πωληθούν  τα λιμάνια χωρίς αξιο. Και καταφέραμε το Μάιο 2018 να υπάρξει απόφαση κυβερνητικού συμβουλίου,οικονομικής πολιτικής, ότι τα λιμάνια και τα 10 δεν πωλούνται, αλλά αξιοποιούνται με το σύστημα των υποπαραχωρήσεων. Η μάχη ενόχλησε ΤΑΙΠΕΔ που παραμένει μια βαριά σιδερένια μπάλα στα πόδια της κυβέρνηση γιατί έχει το δικό του τρόπο λειτουργίας».

Τέλος  τόνισε ότι το λιμάνι μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά αλλά και και να προχωρήσει και η συμφωνία με τη Χαλυβουργία για την απομάκρυνση του σκραπ, ενώ είπε πως  δεν γνωρίζει γιατί επελέγη ο κ. Τοζίδης ως διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος έχει κι αυτός συγκρουστεί με το ΤΑΙΠΕΔ όταν είχε την ευθύνη του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε φόβους, ότι μπορεί να αντικατασταθούν και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι Ο.Λ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση