Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Απομάκρυνση διοικητών από νοσοκομεία του ΕΣΥ

Απομάκρυνση διοικητών από νοσοκομεία του ΕΣΥ

Στην ποπομπή των διοικητών κι αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων της χς προχωρεί ο υπουργός Υγείας , με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον κώδικα ιθαγένειας.

Πρακτικά ο υπουργός Υγείας ζητεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να προχωρεί σε απομάκρυνση διοικητών/υποδιοικητών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση και πρακτικά χωρίς αιτιολογία.

Στην αιτιολογική έκθεση ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζει ότι η απομάκρυνση των νυν διοικητών και υποδιοικητών του ΕΣΥ είναι επιβεβλημένη «προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, η οποία έχει διαταραχθεί λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των υφιστάμενων διοικητών των καθηκόντων τους με να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών».

Ωστόσο δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο αδυνατούν οι διοικητές να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Επίσης σημειώνεται ότι ο υφιστάμενος κατάλογος υποψηφίων δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία.

Διετής θητεία

Η τροπολογία ορίζει ότι η θητεία των νέων διοικητών, τους οποίους μπορεί να διορίζει ο υπουργός με την ίδια που προβλέπει την απομάκρυνση των υφιστάμενων, θα είναι διετής μέχρι τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου αξιολόγησης και ς υποψήφιων διοικητών.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η θητεία των διοικητών των νοσοκομείων ήταν 3ετής. Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται πως ο ορισμός των νέων διοικητών θα γίνεται με του υπουργού με «ευέλικτη αλλά και αξιοκρατική» , δεν διευκρινίζεται ο τρόπος επιλογής των προσωρινών (διετούς θητείας), όπως τους χαρακτηρίζει, διοικητών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση