Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Απομάκρυνση διοικητών από νοσοκομεία του ΕΣΥ

Απομάκρυνση διοικητών από νοσοκομεία του ΕΣΥ

Στην αποπομπή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας προχωρεί ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τροπολογία που κατατέθηκε στο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρς για τον κώδικα ιθαγένειας.

Πρακτικά ο υπουργός Υγείας ζητεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να προχωρεί σε απομάκρυνση διοικητών/υποδιοικητών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση και πρακτικά χωρίς αιτιολογία.

Στην αιτιολογική έκθεση ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζει ότι η απομάκρυνση των νυν διοικητών και υποδιοικητών του είναι επιβεβλημένη «προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, η οποία έχει διαταραχθεί λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των υφιστάμενων διοικητών των καθηκόντων τους με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η των πολιτών».

Ωστόσο δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο αδυνατούν οι διοικητές να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Επίσης σημειώνεται ότι ο υφιστάμενος κατς υποψηφίων δεν χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και .

Διετής

Η τροπολογία ορίζει ότι η των νέων διοικητών, τους οποίους μπορεί να διορίζει ο υπουργός με την ίδια που προβλέπει την απομάκρυνση των υφιστάμενων, θα είναι διετής μέχρι τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου αξιολόγησης και επιλογής υποψήφιων διοικητών.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η θητεία των διοικητών των νοσοκομείων ήταν 3ετής. Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται πως ο ορισμός των νέων διοικητών θα γίνεται με του υπουργού με «ευέλικτη αλλά και αξιοκρατική» επιλογή, δεν διευκρινίζεται ο τρόπος επιλογής των προσωρινών (διετούς θητείας), όπως τους χαρακτηρίζει, διοικητών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση