Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Απολογισμός  δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Βόλο»  
Απολογισμός  δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Βόλο»   

Απολογισμός  δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Βόλο»  

Με κεντρικό «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας () «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη των εθελοντριών φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 την 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στο Βόλο, ως μια από τις 32 πόλεις της Ελλάδας όπου έλαβε χώρα ταυτόχρονα, η εκδήλωση.

Στα φιλικά αλκοτέστ της δράσης συμμετείχαν συνολικά 80 άτομα, τα οποία δέχθηκαν να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ είτε για να έχουν την εμπειρία μιας τέτοιας μέτρησης είτε για να επιβραβευτούν ως οι συνεπείς της παρέας, αφού τήρησαν την υπόσχεσή της και απέφυγαν να καταναλώσουν αλκοόλ.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή νέων οδηγών.

Η βραδιά οργανώθηκε με την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπό τον συντονισμό της καθηγήτριάς τους  Χριστίνας Ρούση – Βέργου).

Οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στη δράση (με αλφαβητική σειρά) είναι: Στυλιανή Βασιλογιαννάκη, Χριστίνα Γούναρη, Μαρία Γραμματικού, Μαρία Δαούλα, Σαπφώ Δημητρίου, Μαρία Ευαγγελίδου, Γιώτα Καμπασακάλη, Ουρανία Καρφή, Σταματία Κεΐσογλου, Μαρία Κοιλιάρη, Χαρούλα Λαγογιάννη, Αναστασία Μακρή, Αναστασία Μαστέλλου, Μαρία Ουρεϊλίδου,  Μαρία Παππά και Ελένη Τσιγάρα.

Ο Αρχιφύλακας Λάμπρος και η Ανθυπαστυνόμος Ειρήνη Στάθη, από την Τροχαία Βόλου, πραγματοποίησαν τα φιλικά αλκοτέστ και ενημέρωναν κάθε ενδιαφερόμενο,  ενώ η δράση έλαβε χώρα στο  του ουζερί «Τα Κύματα» των Δημητρίου και Αλέξανδρου Ιακωβάκη.

Αναφορικά με την σημασία της δράσης πρέπει να σημειωθεί ότι πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη ().

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 2.500 παίρνουν μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση