Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αποκλεισμένο από μπάζα το καλντερίμι του Αγ. Λαυρεντίου
Αποκλεισμένο από μπάζα το καλντερίμι του Αγ. Λαυρεντίου

Αποκλεισμένο από μπάζα το καλντερίμι του Αγ. Λαυρεντίου

Στον Άγιο Λαυρέντιο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και συγκεκριμένα στο σημείο όπου και έχει καταρρεύσει πέτρινο τοιχίο αντιστήριξης στον περιβάλλοντα χώρο ιδιοκτησίας που συνορεύει με το κεντρικό καλντερίμι του Αγίου Λαυρεντίου, με αποτέλεσμα τα μπάζα, να έχουν αποκλείσει την διέλευση στην πλατεία του χωριού.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θαν. Σταυρίδη πως σε πρώτη φάση έχει ήδη γίνει καταγγελία στην Πολεοδομία για “επικίνδυνο κτίσμα” και έχει δοθεί από την υπηρεσία 10ημερη διορία στον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν προβεί σε αυτές, τότε μπορεί ο Δήμος να παρέμβει στο σημείο και το κόστος των εργασιών να βαρύνει τον ιδιοκτήτη του κτίσματος.

Επίσης μετά την καταγγελία από πλευράς Δήμου, η Πολεοδομία προέβη σε αυτοψία και επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη του κτίσματος, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην τεχνική υπηρεσία, παρουσία και των ιδιοκτητών, οι οποίοι και τελικά δήλωσαν οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρέμβει ο Δήμος.

Μετά την σημερινή επίσκεψη του κ. Μπέου στο σημείο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου με την διευθύντρια Δόμησης Ελένη Μπακογιάννη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θαν. Σταυρίδη καθώς και τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, ώστε να διερευνηθεί το νομικό πλαίσιο που ισχύει και να ξεκινήσουν άμεσα – από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας – οι εργασίες.

Να αναφερθεί εδώ ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνουν εργασίες αντιστήριξης της ιδιοκτησίας, σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διόρωφης οικίας – σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στο εσωτερικό της οικίας υπάρχουν ρωγμές -, ώστε στην συνέχεια να μετακινηθούν τα μπάζα.

Πρέπει να τονιστεί πως η κατάρρευση του τοιχίου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ενέργειες των ιδιοκτητών του κτίσματος κι ο Δήμος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, ωστόσο απόφαση του δημάρχου Βόλου είναι να παρέμβει ο Δήμος ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά για το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των δημοτών του Αγίου Λαυρεντίου αλλά και των επισκεπτών του πανέμορφου χωριού του Πηλίου.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης, ενώ- αν και είχαν κληθεί να παραβρίσκονται οι ιδιοκτήτες- ωστόσο δεν προσήλθαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση