Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις, προσδοκίες για συμφωνία
Αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις, προσδοκίες για συμφωνία

Αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις, προσδοκίες για συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της σημερινής συζήτησης μετξύ των επικεφλής των θεσμών και των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, κ. ιώργου Σταθάκη, που αφορούσε στο θέμα των κοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, υπάρχουν ακόμη κάποιες αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τη νομική υπόσταση του νέου ταμείου και κυρίως τη μετάβαση από το υφιστάμενο στο καινούργιο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ταμείο κοποιήσεων θα πρέπει να μεταφερθούν σε βάθος χρόνων περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να δώσει μορφή επενδυτικού fund στο νέο ταμείο και όχι χαρακτήρα απλού πωλητή, όπως είναι ο σημερινός ρόλος του .

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι οι αποκλίσεις που έχουν καταγραφεί δεν είναι αξεπέραστες και θα συζητηθούν και στην αυριανή των δύο πλευρών.

Πέραν αυτών, ο Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την έκβαση των εξελίξει διαπραγματεύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλύτερα απ΄ ότι υπολογιζόταν και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί δάνειο-γέφυρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινά άμεσα η διαβούλευση με τους θεσμούς για τις συλλογικές , με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου να έχει υπάρξει σχετική .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση