Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά της 3.30 τα ξημερώματα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για ώρες, μεγάλος αριθμός οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

 Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ς στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.

Έντονες χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει όλη την χώρα καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι οι έντονες χιονοπτώσεις το τσουχτερό κρύο και οι θυελλώδεις άνεμοι.

H κακοκαιρία έχει πλήξει περιοχές στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και προς τη νότια Ελλάδα.

Λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο του Ρίου, μέχρι την περιοχή της Ακράτας.

Επίσης, όσα αυτοκίνητα κινούνται από Κόρινθο προς Πάτρα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος της Ακράτας, μέχρι και τον κόμβο του Ρίου.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα και γίνεται εκτροπή των οχημάτων, μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου- Λιδορικίου, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την τοπική κοινότητα Παλαιόπυργου προς Πλάτανο και από τη θέση Χάνι Φσουλά προς Άνω Χώρα.

Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού στη διασταύρωση Νερομάνας.

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, έκλεισε η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας η θερμοκρασία έφτασε τους -5 βαθμούς ενώ ο κρατικός μηχανισμός έδινε μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους ς.

Με ιδιαίτερη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, καθώς στους κεντρικούς οδικούς άξονες που παραμένουν ανοιχτοί, η χρήση αντιολοσθητικών αλύσιδων κρίνεται απαραίτητη.

Στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου ενώ στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τo 91ο χιλιόμετρο (Καστανιά) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης), στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου, στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Αρκοχωρίου, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από τη θέση α έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Δασκίου, από τη Βέροια έως το 43ο (Δάσκιο), από το 2ο χιλιόμετρο της Δημοτικής Οδού από τη διασταύρωση Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας έως τη Νάουσα, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο, στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγάδια, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών), στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σελίου (από τη Νάουσα έως χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), οδικό δίκτυο εντός Πόλης Νάουσας.

Στην Πέλλα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας. Στην Πιερία αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην Επαρχιακή Οδό Βρύας / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Λαγοράχης / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στη Χαλκιδική η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Βραστών (και εντός οικισμών), στη Επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Ταξιάρχη (και εντός οικισμών), στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου / Παλαιοκάστρου, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη,στην Επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού από το 51ο χιλιόμετρο έως το 55ο χιλιόμετρο και από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95ο χιλιόμετρο, στην Επαρχιακή οδό Αρναίας / Στανού, στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών / Παλιουρίου (από Παλιούρι έως Σίβηρη), στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών / Παλιουρίου (από Καλλιθέα έως Παλιούρι), στην Επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών / Κασσάνδρας (από Ποτίδαια έως Άθιτο), στην Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης / Μεταγγιτσίου (στο ύψος του ), στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών Σιθωνίας (από το 55ο χιλιόμετρο έως το 65ο χιλιόμετρο), σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής / Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου / Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της Δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας και στην Επαρχιακή οδό Σερρών / Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

Στον Εβρο, η θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα έχει πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες τις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων. Το οδικό δίκτυο, εθνικό και επαρχιακό παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι δήμαρχοι συνιστούν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με τη δέουσα προσοχή και τη χρήση χιονολάστιχων και σε αρκετά σημεία αλυσίδων.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στους εξής οδικούς άξονες:

Επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή «Τυχερού», στην Αλεξανδρούπολη

Εθνική οδός Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, από το 31ο χιλιόμετρο

Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Ορεστιάδης

Επαρχιακή οδός Σιδηρονέρου – Σκαλωτής, στη Δράμα

Επαρχιακή οδός Άρνισσας – Χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας», στην Πέλλα

Επαρχιακή οδός Βέροιας – Σελίου, Βέροιας – Κοζάνης, Βέροιας – Δασκίου

Επαρχιακή οδός Γουμένισσας – Λιβαδιών, στο Κιλκίς

Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλωρίνης

Επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας, Καστοριάς – Ιωαννίνων

Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Κοζάνης

Επαρχιακή οδός Καρδίτσας – Άρτας

Επαρχιακή οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας, Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα

Επαρχιακή οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου

Επαρχιακή οδός Ελάφου – Σκλήθρου, στη Λάρισα

Επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Καρυάς, στη Λάρισα

Επαρχιακή οδός Αγιονερίου – ς, στη Λάρισα

Επαρχιακή οδός Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου

Διαδημοτική οδός Περιστέρας – Καλαβρύτων, στην Αχαΐα

Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Δομνίστας, Καρπενησίου – Καρδίτσας, Καρπενησίου – Δομιανοί, Καρπενησίου Αγίας Βλαχέρνας, Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, Καρπενησίου – Αγρινίου

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση