Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο

Αποκτστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο, έπειτα από διακοπή που σημειώθηκε στις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω ζημιάς από πτώση δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία σε δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου, στην περιοχή του Πηλίου.

Για την αποκατάσταση της βλάβης κινητοποιήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεργαζόμενων εργολάβων, του δήμου και της Πυροσβεστικής σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης, αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση πανελλαδικά στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο, κυρίως στα τμήματα περιοχών όπως Καρδίτσας, Λαμίας, Βόλου, Τρικάλων, Θήβας, Άμφισσας, Ιωαννίνων, Άρτας κ.λπ. καθώς και σε νησιά του Β. Αιγαίου.

Συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι όλο το δυναμικό θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημειώνει ακόμη ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Δεύτερη φάση της κακοκαιρίας από τη Δευτέρα – Χιόνια και παγετός

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας -από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα- και τις πολικές θερμοκρασίες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται για τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

deyteri-fasi-tis-kakokairias-apo-ti-deytera-chionia-kai-pagetos0
Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 05:00 – 08:00 της Δευτέρας 15/02, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
deyteri-fasi-tis-kakokairias-apo-ti-deytera-chionia-kai-pagetos1
Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 23:00 της Δευτέρας 15/02 – 02:00 της Τρίτης 16/02/2021, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 2.

Τέλος, στα κεντρικά και βόρεια στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία.

Κάτω από τους -10 η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία

Οι θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr έπεσαν κάτω από τους -10 βαθμούς. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα βόρεια και κεντρικά.

Στην Κλεισούρα Καστοριάς ο υδράργυρος διολίσθησε στους -12,7 βαθμούς Κελσίου, στη Βλάστη Κοζάνης στους -12,6 βαθμούς, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους -15,7 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Παράλληλα, επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία.

Πιθανές διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας – Σχέδιο άμυνας από ΑΔΜΗΕ

Σχέδιο άμυνας για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα επόμενα κρίσιμα –λόγω της κακοκαιρίας– 24ωρα σε όλη τη χώρα έθεσε σε εφαρμογή ο ΑΔΜΗΕ. Σε αυτό περιλαμβάνονται -εφόσον χρειαστεί- η περικοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, η εξασφάλιση της μέγιστης διαθεσιμότητας των θερμικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και η κατάστρωση σχεδίων τροφοδοσίας των καταναλωτών σε περίπτωση βλάβης στα δίκτυα. Ωστόσο, δεν αποκλείονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ εάν χρειαστεί θα γίνονται προγραμματισμένες ανά περιοχή διακοπές σε συν με τον ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει σύσταση για «συνετή κατανάλωση» ρεύματος.

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, ενδέχεται να σημειωθούν σφάλματα στις εναέριες γραμμές μεταφοράς ή και τους υποσταθμούς. Συνήθως, οι επιπτώσεις είναι μεταβατικές και αντιμετωπίζονται με ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Συστήματος. Για την άμεση επιδιόρθωση τυχόν βλαβών έχει τεθεί σε επιφυλακή το αρμόδιο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ», επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής.

«Με βάση τα ανωτέρω, δεν αποκλείεται -σε συνδυασμό δυσμενών παραγόντων- να πραγματοποιηθούν αυτόματα διακοπές σε καταναλωτές για μικρά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος στο παραγωγικό δυναμικό θα τεθεί σε εφαρμογή το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο για αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών, που προβλέπει κυκλικές περικοπές καταναλωτών, μικρής διάρκειας, με συνεργασία ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν προγραμματισμού και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού. Καθ' όλη τη διάρκεια των φαινομένων είναι κρίσιμη η συνετή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τους καταναλωτές», προσθέτει.

Το έκτακτο σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη διενέργεια ασκήσεων προσομοίωσης σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα. Σκοπός των ασκήσεων ήταν να προβλεφθούν η ζήτηση και η προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας και να υπολογιστεί η επάρκεια του Συστήματος για το διάστημα κλιμάκωσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που προβλέπεται να διαρκέσουν έως το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυριότερος παράγοντας επίδρασης είναι οι μετεωρολογικές συνθήκες και, ειδικότερα, οι θερμοκρασίες και η ένταση των ανέμων που θα επικρατήσουν στην επικράτεια. Για τη διαχείριση της ζήτησης από τους βιομηχανικούς καταναλωτές έχει προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης του μέτρου της διακοψιμότητας.

Σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη διαθέσιμη ισχύς των μονάδων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων φυσικού αερίου και των υδροηλεκτρικών μονάδων. Στις εκτιμήσεις παραγωγής δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανανεώσιμες πηγές, καθώς σε ακραίες συνθήκες ψύχους η συμβολή τους είναι πολύ περιορισμένη.

Χωρίς ρεύμα τα Ζαγοροχώρια

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν τα Ζαγοροχώρια λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ισχυρές χιονοπτώσεις. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, το βάρος του χιονιού τσάκισε δένδρα τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ. Τα συνεργεία της ΔΕΗ μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται από τις 6 το πρωί μέσα στα δάση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κρύας, η Δημοτική επιχείρηση Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως είναι αναγκασμένη να διακόψει την παροχή νερού στην πόλη για 24 ώρες τουλάχιστον. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ βρίσκονται από το πρωί στην Κρύα και εργάζονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης.

Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Καλαμά από το 8ο μέχρι το 11,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από Λάρισα έως Αθήνα λόγω του χιονιά

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι' αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν. Το θέμα θα επανεξεταστεί κι αύριο το πρωί σε νέα σύσκεψη.

«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε ότι θα παραμείνουν ανοικτοί. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Κλειστά σχολεία στη Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών φαινομένων στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της ς και της Ευρυτανίας.

 

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα, όλα τα σχολεία του δήμου Βόλου. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στο νομό της Λάρισας, με αποφάσεις των δήμων, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόστρωσης που επικρατεί στην περιοχή.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Μικροπροβλήματα στη Λήμνο

Μικροπροβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Λήμνο. Επαρχείο και δήμος, από τα ξημερώματα, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων ακινητοποιήθηκαν στην έξοδο του χωριού Άγιος Δημήτριος.

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ μετέβη στον Άγιο Δημήτριο για να επισκευάσει βλάβη σε μετασχηματιστή, η οποία προκάλεσε διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού.

Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου Αχαΐας. Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ προβλήματα καταγράφονται, εξαιτίας των χιονοπτώσεων, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας.

Στην Αχαϊα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την , απαγορεύεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

– Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

– Στην εθνική οδό Πατρών-Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας.

– Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.

– Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Αιγίου, μέσω Πτέρης.

– Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Λουσών.

– Στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Επίσης, σύμφωνα με την , απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά, σε όλο το οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων, της Κλειτορίας και του Ερυμάνθου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Άνω Χώρας από την τοπική ενότητα Ελατούς και άνω.

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Καρπενησίου από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Πλατάνου-Κλεπάς-Λιβαδακίου Αράχωβας, Ψηλού Σταυρού.

– Στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Κρυονερίων, επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Κάτω Χώρας.

– Στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Αμπελακιώτισσας από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Κρυονερίων και Περδικόβρυσης.

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Ελατοβρύσης από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Ελατού, Γρηγόρι και Ελατόβρυσης.

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Γραμμένης Οξιάς, μέσω Φωκίδας, από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Καλλονής, Κυδωνιάς, Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής.

Στην Κορινθία

Η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στις εξής περιοχές:

– Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας, από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

– Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.

Χιονοπτώσεις στη Λέσβο

Έντονα , με ισχυρές χιονοπτώσεις, πλήττουν από τις 5 το απόγευμα τη Βόρεια και τη Δυτική Λέσβο. Δυνάμεις των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των δήμων δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, μαζί με συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εργάζονται προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Με ανακοίνωση της το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έκανε γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά πλην της εθνικής οδού μεταξύ Κλειούς – Συκαμινίας – ‘Αργενου στη βορειοανατολική Λέσβο, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου – Κλειστά σχολεία

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ήπειρος, με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν και τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα ορεινά. Τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

Το χιόνι στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου εξακολουθεί να πέφτει ασταμάτητα και να φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο.

Η ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις βλάβες στα Ζαγοροχώρια, ενώ ο δήμος Ιωαννιτών διανέμει νερό στους πολίτες, καθώς η βλάβη στο αντλιοστάσιο αναμένεται να επιδιορθωθεί έως αύριο.

Κλειστά τα σχολεία για δύο ημέρες στη Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας του χιονιού, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Το ύψος του χιονιού στα πεδινά αγγίζει τα 30 εκατοστά, ενώ στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, το χιόνι αγγίζει τα 45 cm.

Στις 18.00 το απόγευμα η θερμοκρασία στην Κοζάνη ήταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Φλώρινα στους – 10. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να υπάρξει και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση