Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Aποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου στο Καράβωμα – Ζαγορά – Πουρί
Aποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου στο Καράβωμα – Ζαγορά – Πουρί

Aποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου στο Καράβωμα – Ζαγορά – Πουρί

 Κώστς Αγορστός: Έργα ουσίας με χρησιμότητα για τους ανθρώπους

Στην αποκατάσταση των ζημιών και στη συντήρηση του οδικού δικτύου Καράβωμα – Ζαγορά – Πουρί προχωρά το επόμενο διάστημα η ς. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ς  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο έργο τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών, τη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του οδικού κυκλώματος Πηλίου και συγκεκριμένα του δρόμου Καράβωμα – Ζαγορά – Πουρί.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, έργο χρήσιμο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων και τη διακίνηση των προϊόντων».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων ς Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο των μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ των ετών 2016 – 2017 αντιστοίχως και σύμφωνα με την με αρ.πρωτ.78/20-01-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (από χιονοπτώσεις –παγετό) ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι συνθήκες παγετού και σφοδρών χιονοπτώσεων είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα , στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων υδάτων .

Προκλήθηκαν καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο καθ' όλη την διάρκεια του έτους, επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό μικρές βλάβες στο οδόστρωμα από την επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τη χρήση άλατος και μηχανημάτων καθώς επίσης προκλήθηκαν βλάβες στον εξοπλισμό της οδού όπως στηθαία , στύλοι επισήμανσης οριογραμμών .

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στις δηλώσεις τόνισε, ακόμη, τα εξής:«Το επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογράψουμε άλλες τέσσερις συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα οι συμβάσεις αυτές αφορούν τη συντήρηση του δρόμου Αγριά – Δράκεια – Χάνια και για την ασφαλτόστρωση και συντήρηση του οδικού δικτύου στα νησιά των Β. Σποράδων (Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο).

Εκείνο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι ξεκινά η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για τα νησιά των Β. Σποράδων συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 50 εκ. ευρώ. Αναπτυξιακό πρόγραμμα στην πράξη και όχι στα λόγια με εξασφαλισμένους πόρους. Πόροι οι οποίοι πρόκειται να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία ( , cluster, ένωση επιχειρήσεων, τουρισμό κλπ.), σε έργα υποδομής ( διαδρόμους, λιμάνια), στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία, στην υγεία και στο περιβάλλον. Επιπλέον υπάρχουν 5 εκ. ευρώ προς αξιοποίηση στα νησιά στο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Σημειώνω και τα 12 εκ. ευρώ που υπάρχουν ακόμη για το αποχετευτικό σύστημα στην Αλόννησο και στο Βότση.

Με έργα ουσίας και χρήσιμα για τους πολίτες δημιουργούμε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης. Θα πρέπει, όμως, να σημειώσουμε τις καθυστερήσεις τα διαδικασιών και τα προβλήματα που δημιουργούν. Καθώς πρώτον, αργεί να δοθεί σε χρήση το έργο άρα χάνονται τα όποια πλεονετα της γρήγορης χρήσης. Δεύτερον, αργούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας άνθρωποι για να δουλέψουν. Τρίτον, αργούν να έρθουν τα χρήματα μέσω των οποίων στηρίζεται η πραγματική τοπική οικονομία αλλά και το κράτος. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε θετικά το χρόνο για να μην χάνουμε χρήματα και ».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Ιγγλέσης, Χατζόπουλος, Κίτσιος και Κοπάνας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση