Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στο Παμβολιώτικο Πανεργατικό Συλλαλητήριο
Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στο Παμβολιώτικο Πανεργατικό Συλλαλητήριο

Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στο Παμβολιώτικο Πανεργατικό Συλλαλητήριο

Ενάντια στα αντιλαϊκά “προαπαιτούμενα”

Απογοητευτικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής  πολιτών στις δύο συγκεντρώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και στην Πλατεία Πανεπιστημίου   ενάντια στα αντιλαϊκά “προαπαιτούμενα”.

Στο Παμβολιώτικο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το ΕΚΒ  και η ΑΔΕΔΥ στις 7.00 μ.μ., σε συνέχεια  της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης από την «Κοινωνική Συμμαχία», οι συμμετέχοντες ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα (φωτό , ώρα 19.30).

Κάτι η ώρα και η αγορά ανοικτή , κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και  μια σειρά άλλοι παράγοντες έκαναν τον κόσμο να μην συμμετάσχει, προς απογοήτευση και των διοργανωτών.

Ωστόσο αναφέρθηκαν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που με νέο μνημονιακό Νομοσχέδιο και με διαδικασίες εξπρές, φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει τα «προαπαιτούμενα» μέτρα της, στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης με τους δανειστές. «Τα μέτρα αυτά είναι εργατοκτόνα και λαοκτόνα και αποτελούν τον «πιλότο» της κυβερνητικής δημοσιονομικής στρατηγικής για τον επόμενο χρόνο (2019) και μέχρι και το 2022» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

Στο ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου σαφώς ο κόσμος ήταν περισσότερος από αυτόν στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, αλλά σε τίποτα δεν παρέπεμπε στην μαζικότητα παλιότερων συγκεντρώσεων (φωτό 19.40).

Στην πλατεία Πανεπιστημίου την κεντρική ομιλία έκανε ο Β. Τίρχας, μέλος της Γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ τονίζει: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας». Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους του Βόλου και παρά τη βροχή, απάντησαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση