Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο
Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο

Απογοητευτικά τα ποσοστά συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο

Μζικότερη η συγκέντρωση κι του ΠΑΜΕ

Απογοητευτικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής εργαζομένων και πολιτών στις τρεις ξεχωριστές Πρωτομαγιάτιες εκ στο Βόλο, ενώ μαζικότερη σήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε από την Πλατεία Πανεπιστημίου προς τη Δημητριάδος και την αρχή της Ιάσονος με κατάληξη στο Ταχυδρομείο, όπου έγινε στεφάνων.

Ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου που είπε ότι η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή επίθεση, στα δικαιώματα, κατακτήσεις και το εισόδημά της.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η εργατική τάξη κερδισμένη, να ανακτήσει απώλειες και να μπορέσει να ζήσει καλύτερη ζωή, είναι η ανασύνταξη και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η ταξική οργάνωση και να δημιουργήσει ρήξη με ένα σύστημα που δημιουργεί φτώχεια και πολέμους.

Ο Κ. Στεργίου επισήμανε ότι η Πρωτομαγιά σήμερα βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο και με την επιθετικότητα της Τουρκίας και με γενικότερες πολεμικές εξελίξεις που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου.

Το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους ότι ο πόλεμός τους είναι η θυσία του λαού, όπως άλλωστε θυσιάζεται και στην ειρήνη τους.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την απαγόρευση καύση RDF και SRF από την ΑΓΕΤ.

: «Να καταργηθούν τα μνημόνια και τα τραγικά μέτρα για το λαό»
Μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλ. Ελευθερίας από το , το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια .
Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου ανέφερε ότι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αυτά τα 8-9 χρόνια του μνημονίου είναι πασιφανές για όλο τον κόσμο. Όπως είπε «Πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων και να δοθεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει να παίρνει όλα αυτά τα μέτρα που είναι τραγικά για το λαό. Θα πρέπει να σκεφτούνε το παρελθόν και να γίνει οδηγός για το μέλλον κι αυτά που έχουμε χάσει να τα ξανακερδίσουμε. Ελπίζουμε ότι η φετινή πρωτομαγιά θα είναι ο προπομπός της όλης διαδικασίας».
Για το γεγονός ότι από πέρυσι η σημερινή ημέρα έχει θεσπιστεί ως αργία, ο κ. Βασιλείου απάντησε: «Εμείς θεωρούμε ότι είναι λάθος. Είναι μέρα απεργίας και ημέρα μνήμης για όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης είπε ότι στις μέρες μας μετά από 8 χρόνια μνημόνια, τα αυτονόητα είναι ζητούμενο.
Όπως ανέφερε  «Το δικαίωμα στην εργασία όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις είναι ζητούμενο στην περίοδο που διανύουμε. Ο λαός υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές κι από τις κυβερνήσεις κι από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι όλα αυτά πρέπει να έχουν ένα τέλος. Η Εργατική Πρωτομαγιά κάθε χρόνο είναι ένα νέο ξεκίνημα του εργατικού κινήματος και της ίδιας της κοινωνίας που μένει στα σπίτια και κάνει τον αγώνα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη συνέχεια, στεφάνων στο Ταχυδρομείο Βόλου.
Συγκέντρωση από αριστερές συλλογικότητες
Στο χώρο του Ταχυδρομείου αριστερές συλλογικότητες και φορείς πραγματοποίησαν ανεξάρτητη συγκέντρωση κι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

Στους συγκεντρωμένους απηύθυνε κάλεσμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση του RDF, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, το μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Χρυσούλα Τασολάμπρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση