Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αποδοκιμασίες κατά των συνδικαλιστών στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς
Αποδοκιμασίες κατά των συνδικαλιστών στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Αποδοκιμασίες κατά των συνδικαλιστών στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Μέλη αριστερών πολιτικών συλλογικοτήτων αποδοκίμασαν του εκπροσώπους των σωματείων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ελευθερίας και κατέληξε στην οδό Δημητριάδος με Αγ. Νικολάου, όπου βρίσκεται το σημείο των πεσόντων.

Στην ομιλία του ο οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΒ Ευαγ. Χατζιάρας σημείωσε ότι η φετινή Πρωτομαγιά συμπυκνώνει όλα αυτά που περνούν οι εργαζόμενοι την τελευταία πενταετία. «Με την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια και τη λιτότητα, γυρίζουμε στην εποχή που ξεκίνησαν οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο, περίοδος που μας ακολουθεί μέχρι σήμερα. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνεχιστούν για να τιμήσουμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο και όλων των αγώνων που ακολούθησαν», ενώ ερωτηθείς για τη συμμετοχή του κόσμου, απέδωσε τη μη αναμενόμενη συμμετοχή στον εγκλωβισμό και την αβεβαιότητα των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά.

Τοποθέτηση έκανε και ο αντιπρόεδρος του της ΑΔΕΥ Λεωνίδας Αναστασίου, που ανέφερε ότι στην επέτειο της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι τιμούν τους αγώνες των εργαζομένων διαχρονικά και δηλώνουν τη δυναμική παρουσία τους για τη των διαχρονικών αιτημάτων για ψωμί, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Για τη συμμετοχή του κόσμου, σημείωσε ότι αν οι εργαζόμενοι έβγαιναν στο δρόμο όταν έπρεπε, πολλά απ’ αυτά που βιώνουν σήμερα, πιθανόν να μην είχαν γίνει

Ένταση δημιουργήθηκε όταν κάποια από τα μέλη αριστερών συλλογικοτήτων κατευθύνθηκαν προς την Ιωλκού με Δημητριάδος έξω από κατάστημα άρτου που λειτουργούσε. Εκεί, έγραψαν με λευκή μπογιά στο οδόστρωμα «Μη γίνεσαι κρέας στη μηχανή τους» και πέταξαν κόκκινη μπογιά. Μία υπάλληλος βγήκε έξω από το κατάστημα εκνευρισμένη και διαπληκτίστηκε μαζί τους. Η ένταση διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα μέλη των αριστερών συλλογικοτήτων συνέχισαν την πορεία τους, μέχρι το Ταχυδρομείο, κρατώντας πανό καθ’ όλη τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων κι αποδοκιμάζοντάς τους.

IMG_20150501_113612

IMG_20150501_112416

IMG_20150501_113612

IMG_20150501_111613

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση