Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με αποδοκιμασίες δέχθηκαν συνταξιούχοι τον υπουργό Υγείας στο Βόλο
Με αποδοκιμασίες δέχθηκαν συνταξιούχοι τον υπουργό Υγείας στο Βόλο

Με αποδοκιμασίες δέχθηκαν συνταξιούχοι τον υπουργό Υγείας στο Βόλο

Mε  αποδοκιμασίες και συνθήματα, όπως “κάτω τα ξερά σας από την υγεία” υποδέχθηκαν  συνταξιούχοι, στελέχη του ΠΑΜΕ, , τον υπουργό  Υγείας Ανδρέα  Ξανθό  στο Νοσοκομείο Βόλου, για την κατάσταση του συστήματος υγείας.

 

Ο υπουργός έφτασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο “Αχιλλοπούλειο” συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό και Χαρίλαο Αποστολίδη, αλλά  δεν σταμάτησε στον εξωτερικό χώρο που βρισκόταν οι συγκεντρωμένοι και ανέβηκε κατευθείαν στον 6ο όροφο, που λειτουργεί  η καρδιολογική κλινική, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ακολούθησαν τα εγκαίνια του τμήματος Βηματοδοτών.

Στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνταξιούχων, ενώ υπήρχε και αστυνομική δύναμη, διά παν ενδεχόμενο.

Εκτός από το ΠΑΜΕ πανό ανάρτησαν και εκπρόσωποι της Κατάληψης Ματσάγγου.

Ο ς του και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας Κώστας Στεργίου δήλωσε ότι στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των συνταξιούχων και άλλων Σωματείων της , στην φιέστα που ετοιμάζει ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας.

«Τα εγκαίνια που θα κάνει ο υπουργός στο Νοσοκομείο και στις ΤΟΜΥ, πρέπει να απαντηθούν πάνω σε μια πραγματικότητα, που είναι ένα Νοσοκομείο υποστελεχωμένο, υποβαθμισμένο με σοβαρές , ΤΟΜΥ που δεν έχουν στελεχωθεί και προορίζονται να παρακολουθούν 12.500 κατοίκους το καθένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Κώστα Στεργίου τα προτα στην υγεία είναι τεράστια, τα φάρμακα έχουν γίνει εμπόρευμα, ενώ αίτημα των ταξικών δυνάμεων είναι καθολική δημόσια υγεία για όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας είπε ότι το μήνυμα της κινητοποίησης είναι ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν τους συνταξιούχους και τον Ελληνικό λαό, σε ότι αφορά την υγεία. Η μεταρ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες που συστήματος. Επίσης   είπε ότι έγιναν πολλές παρεμβάσεις προς το υπουργείο και την 5η ΥΠΕ, με κατάθεση υπομνημάτων και ακόμη αναμένουν απαντήσεις. «Είμαστε οργισμένοι που μας εμπαίζουν και δε δίνουν λύσεις ούτε απαντήσεις στους εκπροσώπους του συνταξιοδοτικού κινήματος και γι αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε ξανά στο δρόμο και να ζητήσουμε να λυθούν τα προτά μας άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συνταξιούχοι ζητούν πλήρη κρατική χρηματοδότηση από και προς τα ασφαλιστικά προβλήματα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση