Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποδοχή παραχώρησης ακινήτου από το Δ.Σ. Βόλου για φιλοξενία μεταναστών
Αποδοχή παραχώρησης ακινήτου από το Δ.Σ. Βόλου  για φιλοξενία μεταναστών

Αποδοχή παραχώρησης ακινήτου από το Δ.Σ. Βόλου για φιλοξενία μεταναστών

Στην αποδοχή παραχώρησης χρήσης ακινήτου με χρησιδάνειο από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Μόζας ΑΕ» προχώρησε στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος πρότεινε ο χώρος να βιντεοσκοπηθεί πριν χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε όπως είπε «να μην έχει επιβάρυνση ο Δήμος σε ενδεχόμενες ζημιές».

Στη συνέχεια ο σύμβουλος της Θεοδ. Τσαλούχας επανέλαβε ότι η διαφωνεί με την επιλογή του χώρου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κατάλληλος.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, διευκρίνισε ότι όλα αυτά θα προβλεφθούν από τη σύμβαση που θα υπογραφεί κι όπως είπε «όπως θα λάβουμε το χώρο, έτσι θα τον παραδώσουμε. Εμείς καταβάλλαμε την κάθε δυνατή προσπάθεια, για να έχουμε έναν χώρο που δεν επηρεάζει τη λειτουργία της πόλης κι είναι ότι πιο ανθρώπινο μπορούμε να παρέχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Χωρίς σκηνές κι αντίσκηνα και χωρίς τις εικόνες που βλέπουμε».

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Στ. εξήγησε ότι έγινε σαφές πως οι Δήμοι θα έβρισκαν τους χώρους και πρόσθεσε ότι ο κ. Μουλάς συμμετέχει στο εποπτεύον όργανο για το Νομό Μαγνησίας, ενώ για τα δίκτυα κοινής ωφέλειας έχουν μεταφερθεί λυόμενες ντουζιέρες και τουαλέτες και έχει διασφαλιστεί και η τριών γευμάτων από εταιρεία catering.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευκρίνισε ότι, όλο αυτό το εγχείρημα και η ευθύνη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εν τω μεταξύ έντονο σημειώθηκε μεταξύ του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή και του κ. Μουλά, με αφορμή το θέμα αυτό.

Aποκλεισμός Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προτάθηκε να γίνει ειδική διευρυμένη συνεδρίαση παρουσία και των βουλευτών του Νομού για να συζητηθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδόθηκε με αφορμή τον αποκλεισμό του Δήμου από τα κυβερνητικά σχέδια, και στις δύο πρώτες φάσεις, για τη δημιουργία αρχικά 6.900 θέσεων εργασίας σε 17 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση άλλων 12.600 θέσεων σε 34 δήμους, στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς χαρακτήρισε τεράστιο το θέμα της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι επιφανειακή είναι μια μορφή πίεσης και το ψήφισμα, αλλά όπως είπε «θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ανεργίας και να βρεθούν λύσεις και οι λύσεις βρίσκονται στις ανατροπές αυτών των πολιτών».

Ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος, τόνισε την ανάγκη το ψήφισμα να αποσταλεί το συντομότερο, ο Δήμος να αντιδράσει και πρότεινε να γίνει διευρυμένη συνεδρίαση παρουσία Βουλευτών για να εξηγήσουν γιατί αποκλείστηκε η πόλη και να πάρουνε θέση. Τέλος ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Τσαλούχας ανέφερε ότι χρειάζεται αγωνιστικό πλαίσιο κι όχι ψηφίσματα.

Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά την επίσημη δημοσιο από την αρμόδια υπουργό των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, από τα οποία έχουν αποκλειστεί ο Δήμος Βόλου και συνολικά η Μαγνησία. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός αυτό υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές προδήλως ελήφθησαν χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αντικειμενικά στοιχεία, που οι ίδιες οι υπηρεσίες που καλούνται να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα (ΟΑΕΔ) επισήμως καταγράφουν. Καλεί τα στελέχη που εκπροσωπούν το Βόλο και τη Μαγνησία τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στη Βουλή, να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά αποκαθιστώντας την προκλητική αδικία που για μια ακόμη φορά συντελείται σε βάρος των πολιτών του Βόλου.

Απαιτεί την άμεση αλλαγή των αποφάσεων με την περιοχή μας να εντάσσεται κατά άμεση προτεραιότητα στην πρώτη κιόλας φάση υλο των προγραμμάτων, όπως το δίκαιο και η κοινή λογική επιτάσσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου επισημαίνει ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και πως όσοι συναινέσουν ή ανεχθούν τη νέα εχθρική πράξη της κυβέρνησης σε βάρος του Βόλου, είτε από αδιαφορία, είτε από προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ς μας, που δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία και τη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της.

Να σημειωθεί τέλος ότι από την συνεδρίαση, απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης» και οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση