Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποχή των μειοψηφιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Αποχή των μειοψηφιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Αποχή των μειοψηφιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Mε βαριές καταγγελίες κατά Αχ. Μπέου και Γ. Μουλά

Με την αποχή των  μειοψηφιών, πλην των παρατάξεων “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ και ΛΑΣ, συνεδρίασε το απόγευμα το Βόλου.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του σώματος Γ. Μουλά οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Αποστολάκης,   Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου,  Κ. Γαργάλας,   Μ. Δραμητινός,  Ν. Κανελλής,  Λ. Κατσαλής,  Θ. Κλημόπουλος,  Φ. Κοκκινάκη,  Φ. Λαμπρινίδης,  Ν. Οικονόμου,  Μ. Πατσιαντάς, Ν. Στόικος δηλώνουν την αποχή τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Η  χωρίς τελειωμό θεσμική κατρακύλα του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης μας, του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και, κυρίως, του ανθρώπου που έχει οριστεί ως θεματοφύλακας του κύρους του, δηλαδή του προέδρου, Γ. Μουλά  και η εξάντληση όλων των άλλων μέσων αντίδρασής μας, δεν μας αφήνει πλέον άλλη επιλογή, παρά την αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, που αποτελεί πράξη έντονης πολιτικής καταγγελίας.

Οι  υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας πως η στάση μας αυτή θα συνοδευτεί με εντατικοποίηση του πολιτικού ελέγχου της δημοτικής αρχής και με κλιμάκωση των συνεχών παρεμβάσεών μας για τα θέματα της πόλης και του δήμου, με όποιον τρόπο κρίνουμε πρόσφορο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βιώσαμε μία ακόμη κακοστημένη παράσταση του θλιβερού θιάσου που νομίζει ότι ασκεί διοίκηση, ενώ έχει οδηγήσει το στην παρακμή και την πόλη σε μαρασμό.

Στο πλαίσιο της συστηματικής, στα τέσσερα ήδη χρόνια της θητείας τους, καταρράκωσης κάθε έννοιας της δημοκρατίας και υπονόμευσης των θεσμών, ο πρόεδρος, Γ. Μουλάς, σε ρόλο σκηνοθέτη, έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο – θιασάρχη, ο οποίος, με το πρόσχημα της ενημέρωσης, επιδόθηκε στις γνωστές πια και σε πεζοδρομιακό ύφος ύβρεις και χυδαιότητες σε βάρος των αντιπολιτεύσεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Και στη συνέχεια, ο πρόεδρος – σκηνοθέτης, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδεικνύοντας μία προκλητικά καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους επικεφαλής των μειοψηφιών, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ψευδώς, ότι δεν τον δικαιούνται και ότι αυτό έχει κριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!…

Με αίσθηση ευθύνης προς τους δημότες και με το ήθος και το ύφος που μας επιβάλλει ο ρόλος μας ως εκπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας, έχουμε υπομείνει, τέσσερα χρόνια τώρα, τις συνεχείς ανοίκειες επιθέσεις, τις απόπειρες εξευτελισμού, ακόμα και τις χειροδικίας σε βάρος μας από τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Όμως, διανύοντας πια τον πέμπτο χρόνο αυτής της δημοτικής θητείας της πλήρους απαξίωσης των θεσμών, θεωρούμε πως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, να προασπιστούμε την προσωπική – πολιτική – κοινωνική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Δεν τους δίνουμε πια την κάλυψη να προσποιούνται ότι γίνονται συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν ανεχόμαστε την κανονικοποίηση της παρακμιακής κατάστασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη μεθοδική εξώθηση της τοπικής κοινωνίας στον εκφασισμό.

Είναι καιρός να αφυπνιστεί όλη η πόλη, πριν να είναι πολύ αργά. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να είναι χώρος διαλόγου και γόνιμης αντιπαράθεσης θέσεων και προτάσεων, με γνώμονα το συμφέρον και την προοπτική της πόλης, έχει εξελιχθεί σε χώρο φίμωσης των μειοψηφιών, εκφοβισμού όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη από αυτή της δημοτικής αρχής, χώρο όπου κυριαρχούν ο διχαστικός λόγος και οι προβοκάτσιες, στην προσπάθεια κάλυψης της αδιαφορίας, της αδράνειας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, δεν έχει σταθεί δυνατό, τέσσερα χρόνια τώρα, να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία συζήτηση για τα μείζονα θέματα της πόλης, με αποτέλεσμα ο ως κομπάρσος να παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις σε θέματα, όπως είναι το λιμάνι, ο περιφερειακός, το αεροδρόμιο, η Κάρλα, το Πανεπιστήμιο, το Δικαστικό Μέγαρο και τόσα άλλα.

Δυστυχώς, μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη και πλήρως απαξιωτική κατάσταση για τον έβδομο δήμο της χώρας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μένουν απαθείς, σφυρίζοντας αδιάφορα. Κι όχι μόνο δεν κινούνται αυτεπάγγελτα για τον έλεγχο της κατάφωρα παράνομης συμπεριφοράς του προέδρου και της δημοτικής αρχής -δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις…-, αλλά κάνουν κι ότι δεν βλέπουν τις κατά καιρούς τεκμηριωμένες αναφορές των αντιπολιτεύσεων…

Όμως το κακόγουστο έργο που παίζουν η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν κόβει πια εισιτήρια. Βρίσκονται σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή, το έχουν καταλάβει και φοβούνται. Γι' αυτό συμπεριφέρονται με τέτοια σκαιότητα στις αντιπολιτεύσεις και επιδιώκουν κάθε φορά να μας φιμώνουν. Σε ό,τι, όμως, μας αφορά, δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να παίζουμε τους θεατές στο αποτυχημένο έργο τους, που σύντομα θα ρίξει αυλαία”.

 

Ενστάσεις για τα έξοδα προβολής της πόλης

Εν τω μεταξύ, τις ενστάσεις τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της «Δύναμης Βόλου» και της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου, για το ποσό που προτίθεται να ξοδέψει ο Βόλου, για την προβολή των εκδηλώσεων που θα γίνουν τις γιορτές και καταψήφισαν το θέμα.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας είπε ότι είναι πολλά χρήματα οι 74.000 € και θα μπορούσαν να γίνουν άλλα πράγματα, τη στιγμή που το Σαββατοκύριακο έπεσαν σοβάδες αίθουσας στις 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι το ποσό είναι μικρό για μια τόσο δημοφιλή πόλη όπως ο Βόλος και πρόσθεσε:«Θα φτάσετε στο σημείο να νοικιάζετε τα α σας για να χωρέσει ο κόσμος που θα έρθει. Ήδη τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, κάτι που οφείλεται στην παρούσα Δημοτική Αρχή”.

Ο Αρ. Δουλόπουλος είπε ότι και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν κάνει πράγματα, με τον δήμαρχο να απαντά ότι δεν τα ισοπεδώνει όλα, αλλά δεν είχαν κάνει τίποτα για να προσελκύσουν κόσμο τις γιορτές, που πήγαινε στα Τρίκαλα και στη  Βουλγαρία, ενώ πλέον ο κόσμος έρχεται στο Βόλο.

«Αν συμβάλλατε και εσείς κοντός ψαλμός αλληλούια… κοντά είναι  οι εκλογές», απάντησε ο Αρ. Δουλόπουλος.

«Ο κόσμος είναι ο κριτής, τόνισε ο δήμαρχος και αν δεν εκτιμήσει το έργο που έγινε παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε γιατί έχουμε αξιοπρέπεια.  Όχι όπως κάνει η Οικονόμου. Αυτό είχαμε πει από την αρχή, ούτε δεσμευτήκαμε για έργα αλλά δεσμευτήκαμε για την καθημερινότητα», απάντησε.

 

Αχ. Μπέος: Η περιφέρεια υπεύθυνη για τη μεταφορά μαθητών

Η περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να κάνει τη μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία και όχι ο δήμος που τη διευκολύνει στο θέμα των μαθητών ΑμεΑ, επισήμανε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος με αφορμή παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου Αρ. Δουλόπουλου, ότι θα έπρεπε να γίνει περικοπή το κονδυλίου για την προβολή του Βόλου ως τουριστικού προορισμού, (74.000 ) μέσω και των εκδηλώσεων και δράσεων του δήμου για τα Χριστούγεννα.

Ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν αποποιείται των ευθυνών της και ότι υποχρέωση για την μεταφορά των παιδιών είναι η περιφέρεια. “Στην περίπτωση των παιδιών ΑμεΑ, επειδή οι υποχρεώσεις μεγάλωσαν έχουμε παραγγείλει ειδικά διαμορφωμένο πουλμανάκι. Αυτό το περιμένουμε τον Ιανουάριο του 2019. Μην παραποιούμε γεγονότα. Και τα παιδάκια έχουν δίκιο και οι γονείς, αλλά όχι να παίζουμε παιχνίδια στο όνομά τους”.

Για κακόβουλη παραπληροφόρηση έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς.

Τέλος ο Αχ. Μπέος, ενημέρωσε το σώμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόσωπα να στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά του, “έκανε πρόταση στον Σάκαρο (Σάκη Ρουβά), που χθες ήταν εδώ και έπινε τσίπουρα με τον Ν. Ντίτορα της Αποκεντρωμένης. Αυτοί είναι το θέατρο του παραλόγου   και όχι εμείς” τόνισε .

Η σύμβαση προβολής της πόλης
Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί με ιδιώτη είναι οι υπηρεσίες για την Προβολή, Επικοινωνία, Διαφήμιση ως τουριστικού προορισμού της πόλης του Βόλου, μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων 2018 και Πρωτοχρονιάς 2019.  Για μπάνερ, τηλεοπτικό σπότ , φυλλάδια και προβολή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και μιας διαφημιστικής ιστοσελίδας , θα διατεθούν 74.000 .

Δημιουργία SITE


Προβλέπεται η αξιοποίηση του διαδικτύου και ο σχεδιασμός – δημιουργία ιστοσελίδας, όπου θα προβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Δήμου Βόλου και ταυτόχρονα θα προωθούνται όλες οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

• Νέα & εκδηλώσεις

Ροή ενημέρωσης για νέα και εκδηλώσεις που αφορούν τη διοργάνωση. Τα νέα και εκδηλώσεις θα ταξινομούνται ανάλογα με το έτος διοργάνωσης ώστε να μπορεί να διατηρείται ιστορικό. Οι ποιο πρόσφατες ανακοινώσεις θα εμφανίζονται και στην αρχική σελίδα. Σε αυτό το σημείο θα αναρτώνται και οι ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται.

• Με τα μάτια του φακού θα έχει τη μορφή της βιβλιοθήκης φωτογραφιών η οποία θα μπορεί να συμπληρώνεται.

• Ο Βόλος – Ενότητα η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις επίσκεψης άλλων σημείων της πόλης καθώς και συνδέσμους προς άλλα site του Δήμου που αναφέρονται σε αξιοθέατα της περιοχής.

• Πώς θα έρθετε – χάρτης που θα εμφανίζει τη διαδρομή προς τη διοργάνωση από τις εισόδους της πόλης και πληροφορίες για τα αστικά και άλλους τρόπους πρόσβασης.

• Επικοινωνία.

Social Media


Προβλέπεται η συστηματική παρουσία και προβολή των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων δράσεων στα SocialMedia. O ανάδοχος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δυο (2) μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά προτίμηση , Instagram, στα οποία θα αναρτεί καθημερινά όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη του Βόλου. Στόχος της ενέργειας είναι η προβολή τουλάχιστον σε 250.000 χρήστες.
 Παραδοτέο: printscreens των καταχωρήσεων από την καμπάνια ενημέρωσης και προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αναφορά για τα στοιχεία επισκέψεων και χρηστών (report).

Πανελλήνια TV

Προβολή των εκδηλώσεων και δράσεων στην πόλη του Βόλου σε πανελλήνια τηλεοπτικά Μέσα, τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο των ηλικιακών ομάδων. Το σύνολο των προβολών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 σποτ.

Τοπική TV


Προβολή των εκδηλώσεων και δράσεων στην πόλη του Βόλου σε τουλάχιστον τρία (3) τηλεοπτικά Μέσα της περιοχής Θεσσαλίας, τα οποία θα καλύπτουν επίσης το σύνολο των ηλικιακών ομάδων. Το σύνολο των προβολών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 σποτ.

Προβλέπεται η προβολή των εκδηλώσεων και δράσεων στην πόλη του Βόλου σε τουλάχιστον δυο (2) εφημερίδες του Βόλου, με σκοπό να γνωστοποιηθούν οι σημαντικές δράσεις – εκδηλώσεις του και με κριτήριο την αναγνωσιμότητα. Το ελάχιστο των προβολών απαιτείται να είναι πέντε (5) έγχρωμες κτχ, σύνολο, σε διάσταση 3χ15.

Παραγωγές έντυπων και ηλεκτρονικών υλικών
Προβλέπεται ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός (1) διαφημιστικού προβολής (τηλεοπτικού σποτ), διάρκειας έως 20sec, σε υψηλή ανάλυση, που θα διανεμηθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου και θα μεταδοθεί. 
Η δημιουργία του διαφημιστικού υλικού περιλαμβάνει τη δημιουργία σεναρίου καθώς και την παραγωγή τηλεοπτικού σποτ. Το concept θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, ελκυστικό και σύμφωνο με το προφίλ του Δήμου Βόλου.
 Προβλέπεται η παραγωγή και διανομή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, εντύπου flyer, διάστασης Α5, έγχρωμο σε χαρτί illustration 170 gr., εκτύπωση μπρος-πίσω, που θα ενημερώνει για των εκδηλώσεων και δράσεων σε όλη την πόλη του Βόλου, σε ποσότητα 60.000 τεμαχίων.

Δημιουργικό Ενεργειών

Ο υποψήφιος ανάδοχος θα παρουσιάσει στην πρότασή του τουλάχιστον δυο (2) εικαστικές προσεγγίσεις, που προτείνει για το λογότυπο των εορταστικών εκδηλώσεων των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δήμου Βόλου. 
Ο υποψήφιος ανάδοχος θα προβεί στο σχεδιασμό του συνόλου των δημιουργικών (υλικών), τα οποία θα εγκρίνονται κάθε φορά πριν την υλοποίηση της κάθε ενέργειας – δράσης από την αναθέτουσα αρχή.

Παραδοτέο

ηλεκτρονικό αρχείο με το σύνολο των δημιουργικών σε ανοιχτά επεξεργάσιμα αρχεία.
 Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 74.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 60.000,00 ΦΠΑ: 14.400,00). Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομικής άποψης προσφοράς με κριτήριο ανάθεσης τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής και με τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση