Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αποχή μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου
Αποχή  μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου

Αποχή μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου

Θα κάνουν συλλαλητήριο και θα ζητήσουν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τη Δευτέρα οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου, όπως αποφάσισαν στη σημερινή ενημερωτική συνέλευση που έκαναν από το πρωί στο Εργατικό κέντρο Βόλου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μετά από συζήτηση ωρών, οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου που γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Στους συμβασιούχους μίλησε ο Γιώργος Μαγιάκος, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στους και της Ομοσπονδίας, μετέφερε την πρόταση για αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο και να γίνει του ΧΥΤΑ Βόλου.

Ακόμη, τη Δευτέρα να γίνει στάση εργασίας 11 το πρωί μέχρι 3 το απόγευμα με συλλαλητήριο στο Βόλο, που θα ανακοινωθεί μέχρι τότε, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Τέλος, προτάθηκε να γίνουν καταλήψεις στα Βόλου και Ν. Ιωνίας από την Τρίτη, ενώ για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί νέα 24ωρη απεργία.

Η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΑΣ ΟΤΑ, ζήτησε έκταση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, σήμερα, για την συνέχεια των κινητοποιήσεων με βάση την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τους συμβασιούχους.

Τελικά, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει αποφασιστεί στις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, οι συμβασιούχοι θα κάνουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου.

Στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσουν πολιτική στήριξη και αν τη λάβουν, σε ένδειξη καλής θέλησης θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους την Τρίτη και Τετάρτη.

Σε διαφορετική περίπτωση αποφάσισαν να  ξεκινήσουν καταλήψεις στον ΧΥΤΑ Βόλου και στα Βόλου και Ν. Ιωνίας.  

Στο πλευρό των συμβασιούχων ΟΤΑ η Δημοτική Αρχή Βόλου

Στο πλευρό των εργαζομένων – συμβασιούχων του ΟΤΑ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που τους είχαν δοθεί, τάσσεται η Δημοτική Αρχή του Βόλου και προς τούτο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνει προς έγκριση ψήφισμα.

Με το ψήφισμα αυτό, που ήδη έχει κατατεθεί στα πρακτικά, ζητείται άμεση νομοθετική παρέμβαση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση ο θα κλείσει και μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένο στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία την παρατεινόμενη εκκρεμότητα από την πλευρά της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των συμβασιούχων, με τις πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΤΑ και στην καθημερινότητα των πολιτών και που συνιστά, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ευθεία απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καμία χρονοτριβή, σε μια οριστική λύση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και στο δίκαιο αίτημά τους για μονιμοποίηση, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες ανάγκες και σε που κάθε περίπτωση έγιναν αποδέκτες υποσχέσεων, η μη υλοποίηση των οποίων δεν τιμά κανένα.

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε την επιλογή, κυρίαρχη στο σύνολο των ΟΤΑ, να κλείσουν οι Δήμοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Αορίστου χρόνου να γίνουν οι συμβάσεις. Ούτε απολύσεις ούτε παρατάσεις»

Μ' αυτό το σύνθημα να δονεί την παραλιακή οδό της Σκοπέλου πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο οι απεργοί συμβασιούχοι με τη συμπαράσταση μόνιμων υπαλλήλων, εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα , συνταξιούχων αλλά και γυναικών της , απαιτώντας από την κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Προηγήθηκε συγκέντρωση και ομιλία από τον εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα ενώ στο δημοτικό κατάστημα αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα στον Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη, για να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στον οικισμό της Σκοπέλου με το αγωνιστικό ραντεβού να ανανεώνεται για αύριο Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργία ήταν η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων, που περιλάμβανε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου την Τρίτη με των εργαζομένων, εξόρμηση και διανομή ανοιχτής επιστολής προς τους δημότες την Τετάρτη το πρωί και το απόγευμα σύσκεψη φορέων για να εκφραστεί η συμπαράσταση, όπου συμμετείχαν το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, η Λαϊκή Συσπείρωση, εκπρόσωποι του αλλα κ πολλοί δημότες.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα των συμβασιούχων , που μάλιστα έχει αποτυπωθεί και σε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Μαΐου, όταν υπήρξε και η πρώτη «διαρροή» της κρίσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ζήτημα της ς των συμβάσεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Όσοι συμμετέχουμε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, στην των δημοτικών υπαλλήλων στη Σκόπελο εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα, που θα επιδοθεί στον Δήμαρχο ή τους εκπροσώπους του για να το αποστείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ:
«Η απόφαση της Κυβέρνησης, με το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης, να προχωρήσει στην απόλυση των 15.000 συμβασιούχων-εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων
– Τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά
-Απαξιώνει τις υπηρεσίες Καθαριότητας για να τις παραδώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα στείλουν το βαρύ λογαριασμό των δυσβάστακτων τελών στα λαϊκά νοικοκυριά
-Βλάπτει τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, αφού με την τακτική της οι σωροί των σκουπιδιών όλο και θα μεγαλώνουν.
Όλοι εμείς, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για:
– τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου:
-την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων
– την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας Καθαριότητας στους εργολάβους.
-καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που σύμφωνα με την «συμφωνία» και το 4ο μνημόνιο αμφισβητείται
– ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι στους Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο
-την κατάργηση του Νόμου-Λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό
-την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο
-σύγχρονη, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση