Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από τους «26» της ΕΕ ξεκινά η άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών της Γερμανίας
Από τους «26» της ΕΕ ξεκινά η άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών της Γερμανίας

Από τους «26» της ΕΕ ξεκινά η άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών της Γερμανίας

Η θα άρει στις 15 Ιουνίου πρώτα για τα 26 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ταξιδιωτική οδηγία της, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν ισχύι για όλον τον κόσμο, δήλωσε πριν από λίγη ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Σε ζωντανή συζήτηση που είχε μέσω Instagram με την εκπρόσωπο της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Ζάαρλαντ Κίρα Μπράουν, ο κ. Μάας δήλωσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα είναι οι πρώτες για τις οποίες θα αρθεί η σχετική προειδοποίηση, ενώ στην ίδια θα συμπεριληφθούν η , η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Σε ό,τι αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους ερμανούς, όπως η Τουρκία, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών επρόκειτο αρχικά να τεθεί προς στο σημερινό συμβούλιο, η συζήτησή του ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω διαφορετικής προσέγγισης που εξέφρασε η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της ς «», χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Μάας «μονόπλευρη» και ζήτησε να ασχοληθεί προηγουμένως με το θέμα η κυβερνητική επιτροπή. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε, σύμφωνα με το δίκτυο RND και ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι πολλές ταξιδιωτικές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κύμα της πανδημίας. Το ζήτημα αναμένεται πάντως να κλείσει οριστικά στην συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση