Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές
Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές

Από τον Απρίλιο και μετά οι εκλογές

 Τι συζητήθηκε στη στο Μξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τον Απρίλιο θ πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές του 2023, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά από ευρεία στο , υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως τονίζουν, «ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».

Επίσης στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος:

– Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία

– Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου

– Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός

– Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί

– Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών.

Οι πιθανές ημερομηνίες

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει βασιζόμενος σε λεπτομέρειες το πότε ακριβώς θα προκηρύξει τις εκλογές.

Αυτή τη στιγμή τα επικρατέστερα σενάρια κινούνται εντός του Απριλίου. Η 2α και η 9η Απριλίου είναι δύο πιθανές ημερομηνίες που μπορεί να στηθούν . Η πρώτη θεωρείται ιδανική από πολλούς καθώς μόλις μία ημέρα πριν θα έχει προηγηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει προαναγγελθεί για την Πρωταπριλιά.

Η 9η Απριλίου θεωρείται για άλλους ιδανική καθώς είναι μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα και πολλοί θα το συνδυάσουν με την πασχαλινή έξοδο, αυξάνοντας τη συμμετοχή, καθώς σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να μην πήγαιναν καν να ψηφίσουν. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε και τις προθέσεις του σε πρόσφατη στιχομυθία που είχε με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο, που όταν τον ρώτησε πότε θα πάμε σε εκλογές, απάντησε: «Μετά τον Απρίλιο, μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά, είναι όλα ανοιχτά», είπε.

Συνεπώς πιθανότητες έχει και η 26η Μαρτίου, μία ημέρα μετά την εθνική , με το εορταστικό κλίμα των ημερών να είναι για πολλούς το καλύτερο για να πάνε οι πολίτες στις .

Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται εάν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην επηρεάζουν κάπου τον ελληνικό σχεδιασμό. Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ομέρ Τσελίκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι εκλογές στην να γίνουν νωρίτερα, δηλαδή στις 30 Απριλίου ή στις 14 Μαΐου, αντί του Ιουνίου. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο σχεδιασμός του κ. Ερντογάν δεν επηρεάζει τα ελληνικά πράγματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση