Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ / Από τον Αλμυρό η Κ. Παπανάτσιου: Το «ΟΧΙ» ήταν και είναι του λαού
Από τον Αλμυρό η Κ. Παπανάτσιου: Το «ΟΧΙ» ήταν και είναι του λαού

Από τον Αλμυρό η Κ. Παπανάτσιου: Το «ΟΧΙ» ήταν και είναι του λαού

Στη γενέτειρά της τον Αλμυρό, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πεσόντων, η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παπανάτσιου, παρουσία ελάχιστων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Μετά την κατάθεση στεφάνου η κ. Παπανάτσιου έκανε τη παρακάτω δήλωση με αφορμή την επέτειο της 28η Οκτωβρίου: “28Η Οκτωβρίου 1940. Η ιστορική μέρα που ο Ελληνικός λαός, κλήθηκε να δώσει μια τεράστια μάχη απέναντι στη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, κουρελιάζοντας τον μύθο για τον αήττητο Άξονα.

Αυτός ο λαός ήξερε και ξέρει ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού.

Ήξερε και ξέρει, ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αστικού πολιτικού κόσμου της εποχής, ήταν απών. Η πλειονότητα των πολιτικών που κυβερνούσαν τη χώρα έφυγαν στην Αίγυπτο ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που, μαζί με τους κατακτητές, χτύπησαν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, φορώντας ακόμη και την αποκρουστική κουκούλα του προδότη.

Στην εποχή μας, ο ίδιος λαός, ύψωσε ένα τεράστιο αντιφασιστικό τοίχος, απέναντι στους τιμητές των ναζί. Απέναντι στους Χρυσαυγίτες εκφραστές του φασισμού, που χρησιμοποίησαν τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, για να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι.

Σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2020, γιορτάζουμε τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού, υπό συνθήκες διαφορετικές. Πολεμώντας, ο καθένας και η καθεμιά μας, με δύναμη ψυχής, έναν αόρατο εχθρό.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλεος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας που την ακολουθεί το ξέσπασμα μιας νέας οικονομικής κρίσης, με ουσιαστικά ανοχύρωτη την υγεία και τη κοινωνία και αστήριχτη την εργασία, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά.

Όλα, δυστυχώς, προσφέρονται ως βορά στο δόγμα της επιβίωσης του ισχυρού.

Όμως αυτός ο λαός, ήξερε και ξέρει, ότι οι μεγάλοι νικηφόροι αγώνες, ανήκουν σε εκείνον.
Ότι δεν επιτρέπει η ζωή του να γίνει θυσία στα συμφέροντα λίγων και ισχυρών.
Ότι απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη κοινωνική συνοχή και την ευημερία του, θα προβάλλει πάντοτε ένα βροντόφωνο «ΟΧΙ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά - https://t.co/oejLG7UGgc -

  • Ολοκληρώθηκε η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ. Γ. Αθλητισμού - https://t.co/h9ajbCPMdd -

  • Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας - https://t.co/1DAdIpeuzc -

"Αλιεύοντας" την είδηση