Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από την Ελλάδα με όνομα αποστολέα «Βασίλης Κικίλιας», ο φάκελος – βόμβα προς το ΔΝΤ στο Παρίσι
Από την Ελλάδα με όνομα αποστολέα «Βασίλης Κικίλιας», ο φάκελος – βόμβα προς το ΔΝΤ στο Παρίσι

Από την Ελλάδα με όνομα αποστολέα «Βασίλης Κικίλιας», ο φάκελος – βόμβα προς το ΔΝΤ στο Παρίσι

Από την Ελλάδα προέρχεται και ο φάκελος – βόμβα που εστάλη την Πέμπτη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ANT1, ως αποστολέας εμφανίζεται ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η διεύθυνση αποστολέα αντιστοιχούσε στο πρώην πολιτικό γραφείο του βουλευτή, στην οδό Ακαδημίας.

 Ο κ. Κικίλιας θα συνταντηθεί το πρωί της Παρασκευής, τόσο με τον κ. Τόσκα, όσο και με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνο Τσουβάλα.

Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ανάλογη ενέργεια με την χθεσινή δέματος παγιδευμένου με εκρηκτικά προς τον Βόλφγκανγκ , για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το πρωί η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σε αυτό το σύμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγουν και οι Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από τις παράλληλες της γερμανικής και της γαλλικής αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα για ενημέρωση που απηύθυνε η ΕΛ.ΑΣ, η γαλλική Αντιτρομοκρατική είχε αποστείλει στην Αθήνα δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν το γραφείο στο οποίο εξερράγη ο μηχανισμός και τα υπολείμματα της παγιδευμένης με εκρηκτικά ς.

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό τραυματίστηκε, σύμφωνα με τη Le Figaro, η γραμματέας του γραφείου του Ευρωπαίου εκπροσώπου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε αποσταλεί ο φάκελος. Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε την παγιδευμένη . Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε το περιστατικό κάνοντας λόγο για μια «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

 

Τα δέματα των «Πυρήνων» το 2010

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα – βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο , μεταξύ των οποίων ήταν η καγκελάριος, Αγκελα , ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση