Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία
Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία

Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία

Για τον προσεχή Οκτώβριο μετατίθεται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το , τα αρτοποιεία, αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου στο πλαίσιο του νόμου 4336/2015 για το νέο Μνημόνιο. Ο ίδιος πάντως, αν και ήταν μαζί με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο από τους βασικούς διαπραγματευτές της κυβέρνησης στις πρόσφατες διαβουλεύσεις που έγιναν με τους δανειστές στην , έσπευσε από τη μια να υποστηρίξει ότι κάποιες από αυτές τις θα έχουν μικρό αντίκτυπο και από την άλλη να τονίζει ότι δεν επικροτεί την περίφημη πρώτη «εργαλειοθήκη» του Οργανισμού ς Συνς και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας η νέα διάταξη που προβλέπει ότι η μέγιστη διάρκεια ς του παστεριωμένου («φρέσκου») κτος θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και όχι από το κράτος θα πρέπει να ισχύσει όχι άμεσα αλλά έως τον Οκτώβριο, καθώς απαιτείται προηγουμένως η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι στον νόμο δεν αναφέρεται πουθενά η ανάγκη έκδοσης δευτερογενούς νομοθεσίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αυτές στους κλάδους της οικονομίας που αφορούν, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυνατότητες επαναπροσδιορισμού του πλαισίου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κάποια «αντισταθμιστικά μέτρα» για τους θιγόμε, ενώ εκτίμησε ότι το πιο σημαντικό, από πλευράς αντίκτυπου, είναι το θέμα των φαρμακείων. Ο κ. Σταθάκης που την άνοιξη του 2014 είχε υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πετάξει την εργαλειοθήκη», χθες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επικρότησα ποτέ, ούτε τ επικροτώ την πρώτη εργαλειοθήκη, αλλά είναι μέρος της συμφωνίας, τι να κάνουμε;».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση