Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία
Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία

Από Οκτώβριο οι αλλαγές σε γάλα, αρτοποιεία και φαρμακεία

Για τον προσεχή Οκτώβριο μετατίθεται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, η εφαρμογή των επίμαχων ρυθμίσεων για το γάλα, τα αρτοποιεία, αλλά και τα φαρμακεία, οι οποίες ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου στο πλαίσιο του νόμου 4336/2015 για το νέο Μνημόνιο. Ο ίδιος πάντως, αν και ήταν μαζί με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο από τους βασικούς διαπραγματευτές της κυβέρνησης στις πρόσφατες διαβουλεύσεις που έγιναν με τους δανειστές στην Αθήνα, έσπευσε από τη μια να υποστηρίξει ότι κάποιες από αυτές τις αλλαγές θα έχουν μικρό αντίκτυπο και από την άλλη να τονίζει ότι δεν επικροτεί την περίφημη πρώτη «εργαλειοθήκη» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας η νέα διάταξη που προβλέπει ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου («φρέσκου») γάλακτος θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και όχι από το κράτος θα πρέπει να ισχύσει όχι άμεσα αλλά έως τον Οκτώβριο, καθώς απαιτείται προηγουμένως η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι στον νόμο δεν αναφέρεται πουθενά η ανάγκη έκδοσης δευτερογενούς νομοθεσίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές αυτές στους κλάδους της οικονομίας που αφορούν, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυνατότητες επαναπροσδιορισμού του πλαισίου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κάποια «αντισταθμιστικά μέτρα» για τους θιγόμενους, ενώ εκτίμησε ότι το πιο σημαντικό, από πλευράς αντίκτυπου, είναι το θέμα των φαρμακείων. Ο κ. Σταθάκης που την άνοιξη του 2014 είχε υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πετάξει την εργαλειοθήκη», χθες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επικρότησα ποτέ, ούτε τώρα επικροτώ την πρώτη εργαλειοθήκη, αλλά είναι μέρος της συμφωνίας, τι να κάνουμε;».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση