Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από μέρα σε μέρα το βούλευμα για την άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα
Από μέρα σε μέρα το βούλευμα για την άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα

Από μέρα σε μέρα το βούλευμα για την άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη  θα ανακοινωθεί η του Τριμελούς Συμβουλίου Εκτέλεσης Πλημμελειοδικών Βόλου σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος για την χορήγηση τετραήμερης άδειας, συν δυο ημέρες οδοιπορικά, στον βαρυποινίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία σε περίπτωση που εγκριθεί θα αρχίσει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Ο αρχτελεστής της 17ης οέμβρη υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα για τέταρτη φορά αίτημα για να του δοθεί η καθιερωμένη άδεια, από τον Αύγουστο, όταν και μετήχθη από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Σημειώνεται πως από την αρχή της σης του πέρασε την πόρτα των φυλακών για λίγες ημέρες συνολικά έξι φορές.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το αίτημα του εξετάστηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, το οποίο το ενέκρινε κατά πλειοψηφία, αφού ο εισαγγελέας υπηρεσίας των φυλακών αποφάσισε να μην δώσει την έγκριση του, και χθες προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να πάρει αυτό την τελική .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποιες δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα και ορισμένες απόψεις που εξακολουθεί να εκφράζει περί ιδεολογικών ζητημάτων, οδηγήσαν τον εισαγγελέα να εκφράσει τη διαφωνία του για την παροχή νέας άδειας.

Μετά από τη διαφωνία του εισαγγελέα ο βαρυποινίτης πληροφορήθηκε το ζήτημα που προέκυψε, και χθες υπέβαλλε αίτηση να προσέλθει στο Τριμελές Συμβούλιο, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει κατά της ένστασης του λειτουργού της δικαιοσύνης.

Ο πειθαρχικός κώδικας δεν προβλέπει την φυσική παρουσία του κρατούμενου στο συμβούλιο, εκτός αν κρίνει κατ' εξαίρεση ότι συντρέχουν λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο.

Έτσι χθες γύρω στις 12:45 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα του γραφείου της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου και παρέμεινε εκεί για διάστημα περίπου 50 λεπτών, εκφράζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τις απόψεις του για ποιο λόγο θα πρέπει να εγκριθεί τελικά η άδεια του.

Επίσης υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο είναι δικαίωμα του η παροχή τετραήμερης άδειας κάθε δύο μήνες.

Τονίζεται πως για την παροχή άδειας θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 60 ημέρες από την προηγούμενη, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε περίπτωση που εγκριθεί τελικά, να μην δοθούν οι δύο επιπλέον ημέρες για οδοιπορικά, καθώς μετά τη παράκαμψη του “πετάλου του Μαλιακού” έχει μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα.

ικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποτελείται από τρία μέλη, που θα κρίνουν την έκβαση του αιτήματος του Δημ. Κουφοντίνα, και συγκεκριμένα από την πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου και δύο πρωτο δικαστές, οι οποίοι θα εκδώσουν βούλευμα σχετικά με την υπόθεση.

Παράλληλα παρίσταται και ο εισαγγελέας ο οποίος δεν ψηφίζει, αλλά εκφράζει την άποψη για το ζήτημα.

Η μεταγωγή του στα Δικαστήρια 

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας έφτασε γύρω στη 12.45 το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου, με την κυκλοφορία να απαγορεύεται επί της οδού Κουταρέλια στο ύψος μεταξύ Ανθ. Γαζή και Γαλλίας.

Αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών βρίσκονταν στο σημείο, ενώ της κλούβας των φυλακών προηγούνταν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας μπροστά και ένα με αστυνομικούς της , πίσω.

Δύο πάνοπλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών κατέβασαν από το όχημα τον κρατούμενο που φορούσε χειροπέδες και τον οδήγησαν στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου συνεδρίαζε το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα του γραφείου γύρω στη 1:05 και παράμεινε εκεί για περίπου τρία τέταρτα.

Γύρω στη 1:30 το μεσημέρι αποχώρησε κάτω από αστυνομικό κλοιό και μπήκε πάλι στο των μεταγωγών, που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Κουταρέλια, για να οδηγηθεί και πάλι πίσω στην Κασσαβέτεια.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση