Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από άνοια πάσχει το 5,4% του πληθυσμού άνω των 64 ετών
Από άνοια πάσχει το 5,4% του πληθυσμού άνω των 64 ετών

Από άνοια πάσχει το 5,4% του πληθυσμού άνω των 64 ετών

Από κι νόσο  Αλτσχάιμερ πάσχει το 5,4% του πληθυσμού άνω των 64 ετών κι το ποσοστό αυτό , που καταγράφονται παγκοσμίως, κρίνεται ανησυχητικό  καθώς οι ασθενείς είναι 50.000.000, ενώ ως το 2050, οι ειδικοί εκτιμούν ν ότι τα νούμερα αυτά θα υπερτριπλασιαστούν.

 

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτχάιμερ, το πρωί στο Βόλο  η Μονάδα Αντιμετώπισης της νόσου στο Βόλο, οργάνωσε για άλλη μια χρονιά τον συμβολικό περίπατο μνήμης, με στόχο την – ευαισθητοποίηση της κοινής ς και την αφύπνιση της Πολιτείας.

Στον περίπατο, που έγινε από τις εγκαταστάσεις της μονάδας Τοπάλη – Δημητριάδος, ως τον Άγιο Νικόλαο,  συμμετείχαν  ωφελούμενοι της Μονάδας Ηλικιωμένων του ροκομείου Βόλου, τα παιδιά από τα Ηλιοτρόπια, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τα προγράμματα ΔΙΟΔΟΣ και ΚΗΠΟΣ και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς  και ο ς του ΣΥΡΙΖΑ .

Η κοινωνική λειτουργός της Μονάδας Αντιμετώπισης Αλτσχάιμερ Βόλου Μάγδα Σουσουρή,  τόνισε ότι στη μονάδα, το Κέντρο Ημέρας και το Οικοτροφείο, καθημερινά εξυπηρετούνται 45 συμπολίτες, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολίτες που συμμετέχουν στις ομάδες πρόληψης, όπου γίνεται νοητική ενδυνάμωση για άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Η σημερινή μέρα έχει στόχο να γίνουμε η φωνή αυτών των ανθρώπων, που με μια αγκαλιά, ένα χάδι, βοηθώντας τους να έχουν αναμνήσεις, είμαστε δίπλα τους και μπορούμε να γίνουμε ένας για όλους και όλοι για έναν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σουσουρή.

"Αλιεύοντας" την είδηση