Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Από 8,80 έως και 9,5 το κιλό ο οβελίας στα κρεοπωλεία του Βόλου
Από 8,80 έως και 9,5 το κιλό ο οβελίας στα κρεοπωλεία του Βόλου

Από 8,80 έως και 9,5 το κιλό ο οβελίας στα κρεοπωλεία του Βόλου

Από αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η καταναλωτική κίνηση στα κρεοπωλεία του πολεοδομικού συγκροτήματος για την αγορά του παραδοσιακού οβελία, με τις τιμές σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου να κυμαίνονται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα από 8,80 έως και 9,5 ευρώ το κιλό.

Οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία έχουν ήδη γίνει από τους περισσότερους, οι οποίοι φέτος θα κληθούν να καταβάλουν από 8,80 έως και 9,5 ευρώ το κιλό για να προμηθευθούν αρνί και κατσίκι ελληνικής παραγωγής, τιμή που σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Αντ. Κανελλόπουλο είναι ίδια με πέρυσι.

Επίσης όσοι επιθυμούν να έχουν στο πασχαλινό τραπέζι και το κλασσικό κοκορέτσι θα πρέπει να βάλουν λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή του είναι ένα με δύο ευρώ ακριβότερη σε σχέση με αυτή του οβελία.

Ο κ. Κανελλόπουλος συνιστά στον κόσμο να είναι προσεκτικός αναφορικά με τις ιδιαίτερα φθηνές τιμές που υπάρχουν, επισημαίνοντας πως όταν δουν ελληνικό αρνί ή κατσίκι κάτω από 8,80€ το κιλό υπάρχει πιθανότητα να μην έχει την ανάλογη ποιότητα με αυτά που βρίσκει κάποιος τα κρεοπωλεία της γειτονιάς.

Παράλληλα αναφορικά με τις πολύ χαμηλές τιμές, που φτάνουν τα 5 ευρώ το κιλό, που πουλάνε ορισμένα μάρκετ ο πρόεδρος ζητά από την Πολιτεία να παρέμβει, αφού δημιουργούνται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και οι ντόπιοι παραγωγοί που αναγκάζονται να δίνουν τα αμνοερίφια σε τιμές κάτω του κόστους.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι υποβαθμίζεται το προϊόν τους, που έχει ως συνέπεια να πλήττεται άμεσα και η πρωτογενής παραγωγή.

Τέλος σημειώνει πως είναι παράδειγμα προς μίμηση η κίνηση της ΕΒΟΛ η οποία προμηθεύτηκε 650 αρνιά από Μαγνησιώτες κτηνοτρόφους και σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρεοπωλών του νομού παραδόθηκαν στους δήμους για να διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας, και κάλεσε και άλλους τοπικούς φορείς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που ενισχύει τους ντόπιους παραγωγούς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση