Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Απλήρωτοι έως και 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας στη Μαγνησία
Απλήρωτοι έως και 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας στη Μαγνησία

Απλήρωτοι έως και 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας στη Μαγνησία

Απλήρωτοι από 3 έως και 6 μήνες είναι οι εργαζόμενοι σε μεγάλη μερίδα ιδιωτικών κλινικών του ομού ς, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην απόδοση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΠΥ. Πλέον, οι εργαζόμενοι ζητούν την συνδρομή των τοπικών βουλευτών αλλά και του ίδιου του Υπουργού Υγείας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να λυθεί ένα χρονίζον ζήτημα.

Πληρώνονται για λίγους μήνες, χωρίς να ξέρουν πότε θα ξαναδούν το… χρώμα του χρήματος εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας στη , όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Βασική αιτία είναι η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκταμίευση των χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ προς τις κλινικές κυρίως. Από τις 14 κλινικές που λειτουργούν στο Βόλο, σύμφωνα με το Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων . Μαγνησίας, ελάχιστες είναι εκείνες που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμε, αν και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ.

Σήμερα το απόγευμα στο , η διοίκηση του Σωματείου συγκάλεσε συνέλευση, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν αρκετά ισχνή, καθώς από τους 500 περίπου εργαζόμε στον ιδιωτικό χώρο της Υγείας στη Μαγνησία, παραβρέθηκαν ελάχιστα άτομα, γεγονός που σχολίασε και η πρόεδρος του Σωματείου, κ. Σμαράγδα Λιάτσικου: «Δυστυχώς, ο είναι μακριά από τα Σωματεία, ίσως ο , ίσως γιατί δεν ξέρουν την χρησιμότητα του Σωματείου», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πάντως ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Όσον αφορά στο θέμα της συνέλευσης, η κ. Λιάτσικου σημείωσε πως στις κλινικές είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι εδώ και πέντε χρόνια είναι σε μία διαρκή κατάσταση αναμονής του μισθού τους από 3 έως 6 μήνες. «Αυτή την στιγμή είμαστε σ' αυτή την κατάσταση γιατί οι κλινικές περιμένουν να πληρωθούν τον Ιανουάριο από τον ΕΟΠΠΥ, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος κρατήθηκαν στο flow back κι έτσι οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους».

Η διοίκηση, έχει ήδη συναντηθεί με τους βουλευτές του Νομού, τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα και τους κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα του Σωματείου. Το υπόμνημα αυτό θα προωθηθεί και στον Υπουργό Υγείας.

Η πρόεδρος του Σωματείου τόνισε πως «ο νομός πλήττεται εδώ και πάρα πολύ καιρό τρομερά από την ανεργία. Εάν κλείσουν και οι κλινικές, τότε δεν ξέρω τι θα είναι αυτό που θα μπορεί να γίνει. Πρέπει να το δούμε και από αυτή την πλευρά. Δεν το βλέπουμε μόνο ως εργαζόμενοι στον  συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και πιο γενικευμένα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση