Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεβίωσε ο Βολιώτης σαξοφωνίστας Δημήτρης Πετρής
Απεβίωσε ο Βολιώτης σαξοφωνίστας Δημήτρης Πετρής

Απεβίωσε ο Βολιώτης σαξοφωνίστας Δημήτρης Πετρής

Στον ουρανό θα ξεδοιπλώνει στο εξής τις μουσικές του ανησυχίες με το σαξόφωνό του ο Βολιώτης  Δημήτρης Πετρής , που έχασε τη του σε ηλικία 75 ετών, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κέντρο της πόλης.

Αν και  το διαμέρισμα που διέμενε ήταν τον α' όροφο, τα τραύματά του στο αποδείχθηκαν μοιραία του.

Η κηδεία του θα τελεστεί  σήμερα στις 5.00 μ.μ. στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Δημήτρης Πετρής ήταν ένας από τους πιο διακεκριμέ και αγαπητούς μουσικούς της πόλης, που στο παρελθόν ήταν στο συγκρότημα άρχικά έπαζε με τους “Τζόκερς”  μετέπεια με τους “Μάστερς” και χρόνια αργότερα συμμετείχε στο συγκρότημα “Τέσσερις ¨Ασσοι”. Στην είδηση του θανάτου του φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν γράφοντας τις αναμνήσεις τους στα social media.

Ο ηχολήπτης Κώστας Τσιακατίρης, σε ανάρτησή του έγραψε την πορεία  του Δημήτρη Πετρή, το ξεκίνημά του αλλά και τον μουσικό του δρόμου. Αναφέρει μεταξύ άλλων «Ο Καλλιτέχνης Μουσικός, μα και Τραγουδιστής Δημήτρης Πετρής, σε  πολύ την Πατρίδα του, τον Βόλο και είναι γέννημα – θρέμμα, Βολιώτης.

Ασχολήθηκε με την μουσική απ' τα οκτώ του χρόνια. Ο πατέρας του Απόστολος Πετρής, ήταν ζαχαροπλάστης, αλλά και μουσικός! Έπαιζε σαξόφωνο, βιολί, κλαρίνο, με γκρουπ. Εκείνος του δίδαξε μουσική. Η μητέρα του, Γεωργία Ναθαναήλ, του δίδαξε φωνητική, καθ' ότι δούλευε στην Λυρική Σκηνή Αθηνών, ήταν πριμαντόνα.

Παντρεύτηκε τον πατέρα του  κι έτσι ήρθε κι έμεινε στον Βόλο και ασχολήθηκε με . Λογικό λοιπόν, με τέτοιες ρίζες και ο γιός, ο  Δημήτρης Πετρής, ν' αγαπήσει την μουσική και ν' ασχοληθεί μαζί της και φυσικά να πετύχει στον μουσικό χώρο.

Έτσι, τελειώνοντας το Λύκειο, φοίτησε δύο χρόνια στο Εθνικό Ωδείο και μετά, φεύγοντας από Βόλο στα είκοσί του, φοίτησε άλλα δυο χρόνια στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πήρε το Πτυχίο Μουσικής.

 

Εποχή 1968 -1969 έπαιξε με την ορχήστρα Τζόκερς, στον Βόλο. Τους Τζόκερς αποτελούσαν οι: Πετρής Δημήτρης σαξόφωνο, Λυμπεράκης Γεώργιος κιθάρα, Κολίγας Κώστας αρμόνιο, Οικονομίδης Γεώργιος ντραμς μ Μιχαλόπουλος Νίκος Μπάσο………«Το 1970 κάνανε το «Συγκρότημα Μάστερς».

Έπαιζαν στο μαγαζί Έμπαση (στον χώρο της Εξωραϊστικής), που το είχε ο κ. Κώστας Λεβέντης. Μετά, το καλοκαίρι 1971 και 1972 έπαιξαν στο Μπούρτζι. (Πευκάκια – ) Το «συγκρότημα Μάστερς» αποτελούσαν οι: Ταξιάρχης Μέρος – τραγούδι, Γεώργιος Λυμπεράκης – κιθάρα, Κώστας Κολίγας – αρμόνιο, Αρσενόπουλος – ντράμς, Δημήτρης Πετρής – τραγούδι, σαξόφωνο, φλάουτο, Γιάννης Κούκος – μπάσο (στην αρχή), Σωτήρης Λινάρδος – μπάσο (μετά), Παύλος Ζαχόπουλος – μπάσο (ύστερα, που ακολούθησε το συγκρότημα και στην Αθήνα).Μετά όλοι μαζί φύγανε για την Αθήνα και παίξαμε στο Καν – Καν το 1973 με την ορχήστρα Μάστερς και  γενικό Μαέστρο τον Μίμη Πλέσσα.

Παίξανε και σε άλλα μεγάλα κέντρα, μεγάλων πόλεων, όπως Πάτρας, κ.λπ. και τα καλοκαίρια σε νησιά, όπως: Κρήτη, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα και άλλα. Σε όλα αυτά, εννοείται, τραγουδούσε και έπαιζε σαξόφωνο και φλάουτο. Το 1986 ακολούθησε προσωπική καριέρα, πλέον, μόνος του.

Γύρισε στον Βόλο έπαιξε και τραγούδησε στο Τζάκυ μία χειμερινή σαιζόν. (στον Άνω Βόλο).

Μετά, έφυγε και πάλι Αθήνα, όπου πήγε στην Πάρνηθα και έπαιξε στο Καζίνο του Μον Παρνές, τέσσερα χρόνια. Επίσης, τραγούδησε και με τον Κωστή Χρήστου και έγιναν και παραμείναν φίλοι, ακόμα. Μετά έπαιξε και σε διάφορα πιάνο μπαρ στην Κηφισιά. Το 1993 ήρθε ξανά στον Βόλο.

Τα καλοκαίρια έπαιζε στο ΝΟΒ και τον χειμώνα στην Λάρισα, στο Κέντρο Βερσαλλίες.

Εκεί είχε και την Καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Εκεί συνεργάστηκε με την Χαρούλα Λαμπράκη, τον Γιώργο Κατσάρη, τον Πασχάλη, την Ζωζώ Σαπουτζάκη, την Βίκυ Μοσχολιού και άλλους πολλούς γνωστούς και διάσημους τραγουδιστές…Στον Βόλο έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές όχι μόνο του χθες αλλά και σημερινούς αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές. Ο θάνατός του σκόρπισε την θλίψη σε πολλούς…».

Ο μουσικός Σπύρος Ποδάρας έγραψε: ” Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Δημήτρη Πετρή. Θα σε θυμόμαστε πάντα…”

Η Ασπασία Βασδέκη γράφει στο facebook «Αφήνοντας εποχή! Ήμουν δεν ήμουν 5 χρόνων όταν τον γνώρισα στο ΝΟΒ να παίζει… Στην πίστα στα πόδια του καθόμασταν όλα τα πιτσιρίκια.. Μεγαλώσαμε να τον ακούμε σχεδόν κάθε Σάββατο στο ΝΟΒ! Μετά από πολλά χρόνια (είχε λείψει από τον Βόλο) ήρθε στη μπουάτ στην Γαλλίας (προ 10ετιας και βάλε) αν θυμαμαι καλά, όπου τον ξανασυναντησαμε..!!! Πως μεγαλώσαμε έλεγε!!! Καλό Παράδεισο και συλλυπητήριά στην του».

Ο Θεμιστοκλής Ζήσης λέει το δικό του αντίο «Καλό ταξίδι Δημητράκη. Φίλα μας την Βαΐτσα και τραγούδησε εκεί πάνω για όλο μας το συγγενολόι»

Ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος αναφέρει «Μας άφησε ο μεγάλος καλλιτέχνης αλλά και Άνθρωπος Δημήτρης Πετρής για την γειτονιά των αγγέλων οι οποίοι ζήλεψαν το αστείρευτο ταλέντο του κ τον πήραν στους ουρανούς κ να παίζει μόνο για αυτούς! Καλό ταξίδι φίλε Πετρή», και θυμάται τη συναυλία του 2019 των Mαστερς, όπου συναντήθηκαν τα μέλη του μετά από 50 χρόνια στο δημοτικό θέατρο Βόλου. Τότε είχε γράψει ο ίδιος «Ο αειθαλής και μάγος ακόμη με το σαξόφωνοό του Δημήτρης Πετρής εβδομήντα plas μουσικός ιστορία για την πόλη μας και όχι μόνο που ακόμη μας ταξιδεύει με τις νότες του μακριά…».

 

Το δικό του αντίο λέει και ο Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης , στο μαγαζί του οποίου είχε εμφανιστεί ο Δημήτρης Πετρής. «Αρχηγέ, σε ευχαριστώ για τις πολλές παρουσίες του στο αγαπημένο σου Friends Pub. Καλό ταξίδι».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση