Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεβίωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ
Απεβίωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ

Απεβίωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ

Την τελευτί του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, άφησε ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, , έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η απώλεια του κατά γενική ομολογία καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την – ποδοσφαιρόφιλη και μη – υφήλιο.

Σύμφωνα με την επίσημη του νοσοκομείου, ο άφησε την τελευταία του πνοή στις 15:27 τοπική λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Η ανάρτηση με την οποία η κόρη του Πελέ ανακοίνωσε τον θάνατό του στο Instagram. «Ό,τι είμαστε είναι χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε η Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο.

Η κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου αστέρα είχε επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς εκείνος είχε πάψει να ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες ενώ είχε νοσήσει και με Covid.

 

Οι του Πελέ, Φλάβια και Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο ήταν στο πλευρό του τις περασμένες ημέρες, ενώ το Σάββατο (24/12) έφθασε στο νοσοκομείο «Άλμπερτ » και ο γιός του, Εντίνιο, για να περάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων και τα μαζί.

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο «Άλμπερτ » πίσω στα τέλη του Νοεμβρίου (29 Νοεμβρίου), προκειμένου να επανεκτιμηθεί η θεραπεία του για τον καρκίνο που ήταν αναποτελεσματική, αλλά έπειτα εμφάνισε και λοίμωξη του αναπνευστικού που προκλήθηκε λόγω Covid. Στην πορεία ωστόσο, μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, οι ιατροί διαπίστωσαν «εξέλιξη» του καρκίνου ενώ ο Πελέ θα άρχιζε να εμφανίζει παράλληλα και «νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια».

Ο 82χρονος Πελέ είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του παχέος εντέρου, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση