Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεβίωσε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος
Απεβίωσε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Απεβίωσε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

 Στο θα ταφεί , αλλά ως ιδιώτης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης υπό τον πρωθυπουργό στο .

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

“Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγό του στο ,
Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία».

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μέσα από το ιστορικό αρχείο της «Κ»
Στην «πολυκύμαντη διαδρομή» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος , εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην Γκλύξμπουργκ.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η διαδρομή αυτή του τέως βασιλιά «σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ς του τόπου», ενώ κάνει αναφορά στη «διακριτική στάση» του Κωνσταντίνου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ο κ. υπογράμμισε ότι με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β' γράφεται «ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974».

«Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής», κατέήξε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη θλίψη, τον σεβασμό και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά.

Η δήλωση του πρωθυπουργού: «Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ς του τόπου. Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής.

Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

"Αλιεύοντας" την είδηση