Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεβίωσε ο ευεργέτης του Βόλου Χαράλαμπος Τσιμάς
Απεβίωσε ο ευεργέτης του Βόλου Χαράλαμπος Τσιμάς

Απεβίωσε ο ευεργέτης του Βόλου Χαράλαμπος Τσιμάς

Απεβίωσε σήμερα ο ευεργέτηw του , Χαράλαμπος Τσιμάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο εκλιπών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Αιθιοπία, όπου άνοιξε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η  επένδυσή του κάποια στιγμή   γιγαντώθηκε, ενώ η περιοχή  στην Αντίς Αμπέμπα  πήρε το όνομά του  “MBabis” .

Η προσφορά του στη Μαγνησία ήταν μεγάλη, καθώς στήριξε έμπρακτα το Νοσοκομείο , την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την Μητρόπολη Δημητριάδος και πλήθος φορέων και συλλόγων, ενώ πάντα έτεινε χείρα βοηθείας σε όσους είχαν την ανάγκη του.

Πριν από ένα περίπου μήνα υποβλήθηκε σε εγχείρηση κι έπειτα νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ Νοσοκομείου των Αθηνών.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ελένη, τις κόρες του και τα εγγόνια του.

Η εξόδιος ακολουθία του Χαράλαμπου Τσιμά θα τελεστεί το Σάββατο 16/1, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σουρλίγκειο Ίδρυμα 

Με αισθήματα θλίψης και οδύνης το Διοικητικό Συμβούλιο, ο διευθυντής, το προσωπικό και οι τρόφιμοι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καναλιών συμμετέχουν στο πένθος της τοπικής κοινωνίας για την προς Κύριον εκδημία του μεγάλου ευεργέτου του Ιδρύματος Χαραλάμπους Τσιμά.
Με ευγνωμοσύνη πολλή μνημονεύουμε τις δωρεές του μακαριστού Λάμπη Τσιμά και την ολόθυμη συμπαράσταση του στο Γηροκομείο μας και τους  τροφίμους του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του.
      Το όνομα του Μακαριστού Χαραλάμπους Τσιμά θα αναγραφεί στους καταλόγους των μεγάλων ευεργετών του ιδρύματος  και το όνομά του θα μνημονεύεται ως ελάχιστο αντίδωρο των μεγάλων ευεργεσιών του.
H υφυπουργός Παιδείας
Ο αγαπημένος μου, ο αγαπημένος μας Λάμπης Τσιμάς, έφυγε! Έφυγε ήσυχα, με αξιοπρέπεια, όπως έζησε! Πενθεί η οικογένειά του, πενθεί η πόλη μας, πενθούμε και εμείς που τον γνωρίσαμε και μας τίμησε με την φιλία του και τις του.
Θα τον θυμάμαι με αγάπη, θα μνημονεύω, πάντα, τον γλυκύτατο αυτό άνθρωπο της προσφοράς και της καλοσύνης, τον ευεργέτη της πόλης και τον συμπολιτών μας.
Είναι σίγουρο ότι θα έχει καλό παράδεισο!
Είναι σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστος! Αλλά και αξεπέραστος!
Η αντιπεριφερειάρχης  

Η  επίγεια ζωή ενός αγγέλου ας συνεχιστεί στη μεταθαν ζωή ως πορεία παραδεισένια για τον ίδιο και ως πρότυπο ζωής , προσφοράς, αλτρουϊσμού και καλοσύνης για όλους εμάς.

Καλό  κατευόδιο στον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά και παρηγοριά στους αξιολάτρευτους δικούς του.

Νοιώθω  όμορφα που σταθήκατε πλάι μου σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μου.

Συλλυπητήρια δήλωση Αθανάσιου Λιούπη για τον θάνατο του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το θάνατο του Χαράλαμπου Τσιμά,  ενός από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Βόλου και της Μαγνησίας.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και με το φιλανθρωπικό έργο του,  στήριξε χιλιάδες ανθρώπους της Μαγνησίας, ενίσχυσε δομές, συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου, στην Εκκλησία και στην Ελληνική Αστυνομία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μπάμπη μου, καλό σου ταξίδι».

Η Κατερίνα  Παπανάτσιου για το θάνατο του Χαράλαμπου Τσιμά

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον μεγάλο ευεργέτη του τόπου μας, Χαράλαμπο Τσιμά. Έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή είχε επίκεντρο την προσφορά.

Έναν άνθρωπο που διακρίθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στη Μαγνησία, ενισχύοντας με δωρεές και χορηγίες ιδρύματα, νοσοκομεία, κάνοντας πράξη την έννοια της αλληλεγγύης.

Η μνήμη του θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Αλ. για το θάνατο του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Χαράλαμπος Τσιμάς, ο μεγάλος φιλάνθρωπος του τόπου μας που είχε σκοπό ζωής την προσφορά προς τον συνάνθρωπο επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν ακόμη ευεργέτες στις ημέρες μας.

Το έργο του λαμπρό και πολυδιάστατο και ο ίδιος, άνθρωπος ικανός με ήθος και υπερηφάνεια που γνώριζε από πού προερχόταν, καταλάβαινε τις ανάγκες και τα προβλήματα του κόσμου και μιλούσε στην ψυχή του. Όλοι μας νιώθαμε πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι ο Χαράλαμπος Τσιμάς βρίσκεται ανάμεσά μας.

Λένε ότι ο τρόπος που δίνεις αξίζει περισσότερο από αυτό που δίνεις.  Στην περίπτωση του Χαράλαμπου Τσιμά, όμως, το μέγεθος και το αποτύπωμα της προσφοράς ήταν τέτοιο που μοιραία άλλαξε τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών του.

Ταγμένος σε αυτό που θεωρούσε αποστολή του, βοηθούσε τον άνθρωπο με ανθρωπιά, έδειχνε αλληλεγγύη στην πράξη και ανταμειβόταν, όπως έλεγε, με τη γλύκα της χαράς κάθε φορά που ένα έργο ολοκληρωνόταν. Ενστάλαξε, μάλιστα, τις αξίες αυτές και στην οικογένειά του που συνεχίζει επάξια το έργο του.

Οι δύσκολες ημέρες της πανδημίας που βιώνουμε ανέδειξαν και πάλι τη σημασία της προσφοράς του στο Νοσοκομείου του Βόλου.

Χαράλαμπε Τσιμά, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για όλους εμάς.

Τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης»

Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Μητρόπολη Δημητριάδος πληροφορήθηκε την εκδημία του μεγάλου ευεργέτου της Μαγνησίας και της τοπικής  Εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, εκλεκτού τέκνου της πόλης   και λαμπρού εκπροσώπου της ς  στο εξωτερικό, όπου επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικώς, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία.

Πληροφορηθείς την είδηση της εκδημίας του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε ότι «ο δικός μας Μπάμπης θα παραμείνει αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας, καθώς η πληθώρα των ευεργεσιών του σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και εκκλησιαστικού βίου της επαρχίας μας αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε άξιος μιμητής και συνεχιστής του έργου των Μεγάλων Ευεργετών της Πατρίδας μας, οι οποίοι την κόσμησαν με τα έργα της φιλοπατρίας τους και την προικοδότησαν με ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια. Είθε ο Θεός, Τον οποίο τόσο αγάπησε και στο όνομά του πληθωρικώς και πολλαπλώς την κοινωνία μας ευεργέτησε, να τον αναπαύει μετά των Δικαίων και να αναδείξει άξιους συνεχιστές του έργου του».

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στις 18/10/2020,  στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, απένειμε στον μεγάλο ευεργέτη το τόπου   Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Μητροπόλεως, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην  Μητρόπολη, στα ιδρύματα και στους ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία .

Είχε τονίσει, κατά την διάρκεια εκείνης της απονομής: «Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια… γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού. Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…»

 

 

 

Αποχαιρετισμός στον Χαράλαμπο Τσιμά από τον Πάνο Σκοτινιώτη

Ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να τύχει ένας άνθρωπος είναι η καθολική αναγνώριση, μετά τον θάνατό του, της πορείας που διέγραψε όσο βρισκόταν στη ζωή. Και οι λίγες μόλις ώρες που έχουν μεσολαβήσει από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Τσιμά, ήταν αρκετές για να εκφραστεί η καθολική αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπό του.

Μαζί με όλους τους συμπολίτες μου, αποχαιρετώ και εγώ με οδύνη, συγκίνηση και σεβασμό τον άνθρωπο που ξεχώρισε για την ανιδιοτελή προσφορά του στον συνάνθρωπο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία εκδήλωνε αδιάκοπα με πράξεις ευεργεσίας. Και λυπάμαι ειλικρινά που δεν πρόλαβε να δει και το μεγάλο του όνειρο, το πρότυπο στην οδό Κασσαβέτη που είχαμε δρομολογήσει πριν από επτά χρόνια, να παίρνει «σάρκα και οστά».

Αγαπητέ Λάμπη, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας θα σε συνοδεύουν στο μεγάλο σου ταξίδι.

Το αποτύπωμα που αφήνεις, ας είναι βάλσαμο παρηγοριάς για την οικογένειά σου που υπεραγαπούσες, στην οποία και εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια ΑΕ

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη κι οδύνη για τον θάνατο του Χαράλαμπου Τσιμά.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς, ήταν ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που σε όλο του το βίο, δούλεψε σκληρά κι αγωνίστηκε προσφέροντας βοήθεια απλόχερα κι ανιδιοτελώς σε όλους.

Προσωπικά είχα την τύχη και την ευλογία να τον γνωρίσω, καθώς υπήρξε φίλος του πατέρα μου και οι σοφές συμβουλές του, θα με συνοδεύουν πάντα. 

Ένας άνθρωπος προσηνής, ευγενής και μειλίχιος χαρακτήρας, αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Αναμφίβολα, η ιστορία της πόλης μας, θα καταγράψει με χρυσά γράμματα το πλούσιο και πολυσήμαντο έργο του και η μνήμη του, θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας.

Καλό παράδεισο Φίλε Μπάμπη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση