Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απέτρεψαν δικαστικούς επιμελητές να εκτελέσουν πλειστηριασμούς
Απέτρεψαν δικαστικούς επιμελητές να εκτελέσουν πλειστηριασμούς

Απέτρεψαν δικαστικούς επιμελητές να εκτελέσουν πλειστηριασμούς

Σήμερα έξω από τα Δικαστήρια του

 

Απέτρεψαν δικαστικούς επιμελητές  να εκτελέσουν τέσσερις πλειστηριασμούς σήμερα  το μεσημέρι έξω από τα Δικαστήρια του  συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ, του ΕΠΑΜ, της επιτροπής πολιτών, άλλων συλλογικοτήτων, καθώς και της κατάληψης Ματσάγγου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής ς.

Σήμερα είχαν προγραμματιστεί πέντε πλειστηριασμοί, οι τέσσερις από τους οποίους ματαιώθηκαν τελικά, λόγω του ότι οι επιμελητές δεν κατάφεραν να φτάσουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Από νωρίς το μεσημέρι στο προαύλιο των Δικαστηρίων και στο γύρω χώρο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική και όταν άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς, γινόταν των αστυνομικών ταυτοτήτων, κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή τους, αλλά όσο οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν ο σταμάτησε και αστυ μπήκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ άλλοι αστυ βρισκόταν σε λεωφορείο της Ε  επί των οδών Ελ. Βενιζέλου – Ανθ. Γαζή.

Οι συγκεντρωμένοι, παρέμειναν στα μέσα του διαδρόμου και προς την έξοδο του προαύλιου χώρου και απέτρεψαν  δύο συμβολαιογράφους στην είσοδο του προαυλίου του Δικαστικού Μεγάρου και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Πρωτοδικείου Βόλου, με χθεσινή ανακοίνωση προς τα μέλη του, γνωστοποίησε ότι ισχύει παλαιότερη απόφαση του Συλλόγου για τη μη πιστοποίηση μελών του για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η κατάληψη Ματσάγγου τονίζει ότι η στέγαση είναι δικαίωμα όλων και ότι «το μόνο που μας απομένει είναι ενωμένοι με φυσική παρουσία να ακυρώσουμε τις εξώσεις τη στιγμή που θα επιχειρηθούν,αγρυπνώντας στις γειτονιές και συμμετέχοντας σε συνελεύσεις, σωματεία και οργανώσεις βάσης, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, να δώσουμε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος».

"Αλιεύοντας" την είδηση