Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απέσπασε 8.000€ από Αλβανό που ήθελε να στείλει το γιο του για σπουδές στην Ιαπωνία
Απέσπασε 8.000€ από Αλβανό που ήθελε να στείλει το γιο του για σπουδές στην Ιαπωνία

Απέσπασε 8.000€ από Αλβανό που ήθελε να στείλει το γιο του για σπουδές στην Ιαπωνία

Την αγωνία ενός πατέρα για το μέλλον του παιδιού του φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ένας 49χρονος Βολιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, αφού κατάφερε να αποσπάσει από έναν Αλβανό σημαντικό ποσό, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να σπουδάσει ο γιος του στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα ο 49χρονος που εκπροσωπήθηκε στην δίκη μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, φέρεται να ενθυλάκωσε συνολικό ποσό 8.000€, για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να σπουδάσει ο γιος του Αλβανού μηνυτή σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας.

Ο Αλβανός τον Απρίλιο του 2014 προσέγγισε τον τουριστικό πράκτορα στο Βόλο, επειδή ήθελε να σπουδάσει το του στη χώρα της Άπω Ανατολής.

Τα μαθήματα θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο και ο πράκτορας του ζητούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα ποσά, για να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ποτέ δεν έκανε κάτι, με αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία, και το παιδί να μείνει ξεκρέμαστο.

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία ο νεαρός τελικά πήγε στην Ιαπωνία, με τον πατέρα να απευθύνεται σε άλλον πράκτορα.

Ο συνήγορος του 49χρονου δήλωσε στο Δικαστήριο πως ο πελάτης του προσπάθησε να βρει άκρη, αλλά η έδρα τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρέψιμη προς 10€ ημερησίως, ενώ πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με τρία χρόνια.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση