Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απέρριψε προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ ο Άρειος Πάγος
Απέρριψε προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ ο Άρειος Πάγος

Απέρριψε προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ ο Άρειος Πάγος

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της εταιρείας ΕΡΗΛ, δικαιώνοντας, έστω και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας, τον εργολάβο και όσους είτε συνειδητά, είτε από αμέλεια, συνέργησαν ώστε η επιχείρηση να κινδυνεύει με ένα συντριπτικό και μη αναστρέψιμο οικονομικό πλήγμα, θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, που είχε αναλάβει το 2005 να εκτελέσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Μείζονος , το παρέδωσε με σοβαρότατες . Η Επιτροπή Παραλαβής που είχε συστήσει η Δημοτική Επιχείρηση του , η ΔΕΥΑΜΒ, (το 2013) κάλεσε την τεχνική εταιρεία να διορθώσει τις μετρήσεις που είχε υποβάλει και να μειώσει τις χρεώσεις της στο μέτρο των εργασιών που είχε πράγματι εκτελέσει. Η τεχνική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την πληρωμή έργου που δεν είχε εκτελέσει.

Οι του έργου επιβεβαιώθηκαν και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα ς, με εκτενή και εμπεριστατωμένη έκθεσή του (που παραδόθηκε το 2015), που ζητήθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και που πάντως γεννά απορίες γιατί δεν ζητήθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή η δημοτική αρχή Βόλου τονίζει: “Προς μεγάλη μας έκπληξη ο Άρειος Πάγος με απόφασή του (το 2014) έκρινε ως αυτοδικαίως εγκεκριμένη την λανθασμένη επιμέτρηση του αναδόχου θεωρώντας ότι δεν ήταν αναγκαίος ο επανέλεγχός της από τις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου, δηλαδή της ΔΕΥΑΜΒ. Επιπλέον το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι έχει συντελεσθεί αυτοδικαίως και η παραλαβή του Έργου!

Βεβαίως σεβόμεθα τις κρίσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πλην όμως τις κριτικάρουμε ως απαράδεκτες και ως αδικούσες στο έπακρο τους κατοίκους του Βόλου, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν έργο που δεν έχει εκτελεστεί με μόνο επιχείρημα την εφαρμογή πλασματικών νομικών διαδικασιών. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει έτσι.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην πρωθυπουργική ρήση περί «θεσμικών εμποδίων», ή να κάνουμε επίκληση αντικειμενικών γεγονότων, όπως της έλλειψης ουσιαστικής αντίδρασης από προηγούμενες διοικήσεις, με να παραλάβουμε μία σχεδόν χαμένη υπόθεση.

Ωστόσο δεν αναζητούμε ούτε δικαιολογίες, ούτε αφορμές για υποχώρηση. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με πλήρη πεποίθηση ότι μπορεί να χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, συνεχίζουμε απαρέγκλιτα, χωρίς ταλαντεύσεις τον αγώνα προκειμένου να έλθει η τελική της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή ολόκληρης της ς του Βόλου, που απαιτεί τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης να μην γίνουν λάφυρα των εργολαβικών και άλλων συμφερόντων, που δυστυχώς τόσο αρνητικά λειτουργούν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει τον αγώνα της και θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της κατά της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Πιστεύοντας στην ορθοκρισία των ελλήνων δικαστών, είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Δήμου Βόλου θα δικαιωθούν και θα απαλλαγούν από τις παράλογες χρεώσεις που δδικεί ο εργολάβος.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση