Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό αύριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό αύριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό αύριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Κάλεσμα να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ομοσπονδία και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην οδό στο ύψος της πλατείας αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 12:00 μ. για πικετοφορία και μαζική εξόρμηση στους χώρους εστίασης στο της πόλης απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ τα μέλη της Επιτροπής αγώνα επισιτισμού – τουρισμού του ΠΑΜΕ.

Όπως τόνισαν-μεταξύ άλλων- “Το της κυβέρνησης και των εργοδοτών μας ότι ωφελούμαστε όλοι από την ανάπτυξή τους, δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από όσους έχουν νοιώσει στο πετσί τους τη βάρβαρη πολιτική που μας επέβαλαν μαζί με τους «θεσμούς», την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ . Χιλιάδες από μας είμαστε εποχικά εργαζόμενοι με εισόδημα 4.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή λιγότερα από 330 ευρώ το μήνα. Άλλοι τόσοι βγάζουμε λιγότερα γιατί μας έχουν στη δουλειά για τρεις μέρες τη βδομάδα. Άλλοι τόσοι βγάζουμε τα ίδια, δουλεύοντας κάθε μέρα, χωρίς σταματημό, 10 και παραπάνω ώρες μέσα από δουλεμπορικά γραφεία.

Νέοι και νέες, που μπαίνουν στο επάγγελμα με όνειρα, τους κοιμίζουν σε , δουλεύουν τζάμπα, για να αποκτήσουν δήθεν εργασιακή εμπειρία.

Στην Ελλάδα της πρωτόγνωρης τουριστικής ανάπτυξης, με έσοδα που ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 15 δισ. ευρώ, τα οποία βγαίνουν από τη δουλειά μας, η συντριπτική πλειοψηφία από μας που παράγουμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο, δεν μπορεί να επιβιώσει. Στην Ελλάδα των 30 εκ.τουριστών, των 10.000 ξενοδοχείων, των δεκάδων χιλιάδων επισιτιστικών καταστημάτων, ελάχιστοι συμ μπορούν να κάνουν κι αναψυχή.

Αυτός είναι ο τουρισμός που επιβάλλουν και που καταστρέφει κάθε μικρομάγαζο, κάθε επαγγελματία που έχει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν να φέρουν παντού, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, αυτή την ζωή επιφυλάσσουν για το σύνολο της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.”

Με την αυριανή απεργία αλλά και μέσα από την καθημερινή οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.
 Υποχρεωτικότητα, επέκταση σε όλη τη χώρα των ΣΣΕ και ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
 Επ των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων,
 Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού.
 Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.
 Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θημερη 30ωρη.
 Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά.
 Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.
 Ο χρόνιος ανεργίας να προσμετράτε ως κανονικός χρόνος για την συνταξιοδότηση.
 Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς
 Κατάργηση των Ενώσεων Προσώπων που δημιουργούν οι εργοδότες για να υπογράφουν μειώσεις μισθών.
Κατάργηση των κάθε λογής δουλεμπορικών, για να έχουμε όλοι δουλειά με δικαιώματα.
 Φτηνές και ποιοτικές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση