Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Aπείχαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.Β. 12 δημοτικοί σύμβουλοι
Aπείχαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.Β. 12 δημοτικοί σύμβουλοι

Aπείχαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.Β. 12 δημοτικοί σύμβουλοι

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική και στάση της δημοτικής αρχής Μπέου

Απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 12 δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών γνωστοποιώντας τη στάση τους  με επιστολή τους στον πρόεδρο του Σώματος .

Στην επιστολή τους -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουμε πως θα απέχουμε από τη σημερινή, Δευτέρα 17-09- και ώρα 18:00, συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου.

Πρόκειται για πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου.

Γεγονότα, που αποτελούν κρίκο σε μια αλυσίδα συστηματικής και μεθοδευμένης, από την πρώτη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής και του προέδρου, καταρράκωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπονόμευσης κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας που δίνει νόημα στην τοπική δημοκρατία.

Σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή πια η δημοτική αρχή, προσπαθεί να διχάσει την τοπική κοινωνία, να επιβάλει τον φόβο και να φιμώσει τις αολιτεύσεις και κάθε πολίτη που δεν συμπλέει μαζί της.

Ο θεσμικός κατήφορος της δημοτικής αρχής έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες.

Όμως, τα νταηλίκια, η τρομοκρατία και η ισοπέδωση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών και αξιών δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία και σ' ένα θεσμικό όργανο με μεγάλη δημοκρατική στην πόλη μας.

Η ευθύνη του προέδρου και της δημοτικής αρχής είναι βαρύτατη.

Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου σε σκηνοθετημένες παραστάσεις που μετατρέπουν, σε κάθε συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα”.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Ι. Αποστολάκης, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. , Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς, Ν. Στόικος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, χαρακτήρισε κατάπτυστο το κείμενο, λέγοντας ότι είναι μια πολιτική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε ενέργειες δημοτικών συμβούλων που καταβαραθρώνουν το Συμβούλιο και τόνισε:  “Θέλουν να δημιουργήσουν αερισπασμό για τα γεγονότα, που κάποιοι έχουν και ηθικές ευθύνες και πιθανώς και ποινές.

Μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα, σιγοντάρωντας ανθρώπους που ήθελαν να διαταράξουν το Συμβούλιο.

Είτε έχει άδικο είτε δίκιο η δημοτική αρχή δεν νομιμοποιεί καμία έκνομη ενέργεια εκ μέρους αυτών των ανθρώπων και να υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δυστυχώς να υποστηρίζουν τέτοιες ενέργειες.

Επειδή αναφέρεται σε μπράβους, εγώ δεν ήξερα κανέναν.

Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως η κ. Κότογλου ή ο κ. Μιτζικός προσέτρεξαν για να με υποστηρίξουν.

Έτσι είχε μάθει όλο αυτό το πολιτικό συνάφι που τα τελευταία 40 χρόνια κατεύθυνε την κοινή γνώμη και με fake news  παρουσιάζουν τα θύματα ως θύτες.

Ο κατήφορός τους δεν έχει φρένο. Έχουμε μπει σε προεκλογική πορεία και νομίζουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες θα αντιστρέψουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους με την αλγεινή συμπεριφορά τους και θα εισπράξουν τα ανάλογα στις Δημοτικές Αρχές.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν υπάρξει υπεύθυνοι άνθρωποι και σοβαροί.

Εγώ προσωπικά θα τηρήσω το γράμμα του κανονισμού κι αν τον έχω παραβεί να με καταγγείλει. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν έχουν λόγο στο συμβούλιο και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Καλό είναι να μην ξαναπατήσουν στο Συμβούλιο και να απέχουν από τα κοινά”.

Από την πλευρά του ο  Αχ. Βόλου, συμφώνησε κι έκανε λόγο για κομπάρσους, λέγοντας: “είναι ανύπαρκτοι. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα με αντιμετωπίσουν και θα τους αντιμετωπίσω”.

Ο ίδιος  ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για όλη τη  δημοτική αρχή και πρόσθεσε: “οι διαψεύδουν τα γεγονότα. Επίσης θα υποβάλλω μήνυση ονομαστικά για ηθικούς αυτουργούς σε Κανελή, Κλημόπουλο και κάτι άλλους που βρήκα από τα video και θα τα πούμε στα δικαστήρια. Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει ανομία. Πρέπει να σέβεσαι τους Νόμους. Εκεί θα πούμε τα νταηλίκια. Έφτασαν σε σημείο να μου στείλουν άτομα με κουκούλες στο σπίτι μου. Θα απαντήσει η δικαιοσύνη γι' αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι η αντιπολίτευση που εκπέμπει υγεία κι όχι μικρομματικά συμφέροντα θα σταθεί στο ύψος, για να δείξει ο Βόλος τις ομορφιές της πόλης και να δημιουργήσουμε ανάσα. Ζητώ από τις αντιπολιτεύσεις να συμβάλουν για να κάνουν εύκολο το έργο της δημοτικής αρχής για να φορέσει η πόλη τα γιορτινά της”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι “είμαι εκπρόσωπος πολιτικού φορέα κι απαντώ πολιτικά στον καθένα κι όχι με ύβρεις και συκοφαντίες. “Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα είναι υποψήφιος και τι ποσοστά θα πάρει ο καθένας” σχολίασε -μεταξύ άλλων- και συμπλήρωσε: “Δεν γίνεται να μετατρέπουμε τη δημοκρατία σε λάστιχο, όταν μας βολεύει. Δε λύνεται καμία υπόθεση στα δικαστήρια. Πολιτικά απαντάμε και τοποθετούμαστε κι έτσι θα κριθούμε. Αν νομίζετε ότι στις αίθουσες δικαστηρίων  μπορούν να λυθούν τέτοια πράγματα, είστε γελασμένοι. Σήμερα κληθήκαμε στα δικαστήρια να απολογηθούμε γιατί υπερασπιστήκαμε να μην γίνονται κατασχέσεις στις λαϊκές κατοικίες”.

Σχολιάζοντας τις προηγούμενες συνεδριάσεις είπε “αν γίνει συνεδρίαση με όλους τους συμβούλους θα τοποθετηθούμε. Με την αποχή δεν λύνεται το πρόβλημα. Συμμετέχουμε στη συνεδρίαση”.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, δήλωσε ότι οι όποιες διαφορές δεν λύνονται στα δικαστήρια και ζήτησε να το ξανασκεφτεί η Δημοτική Αρχή.

“Θεωρώ ότι και η δημοτική αρχή θέλω  να  πιστεύω ότι στο επόμενο συμβούλιο θα γίνει μία έντιμη συζήτηση με επιχειρήματα. Δεν θα γίνω συνήγορος των κ.κ. Κανελλή και Κλημόπουλου” τόνισε.

Επήσης ανέφερε: “Είναι άλλο να αναζητάτε ποινικές ευθύνες σε συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και δεν θα σας ακολουθήσουμε ως παράταξη. Ως  δημοτικη αρχή  έχετε την ευθύνη για να γίνονται ομαλές οι συνεδριάσεις των συμβουλίων. Να ξανασκεφτείτε την απόφαση για μηνύσεις, εκτός αν κάποιοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικούς σκοπούς”.

Εκθεσιακός πολυχώρος τώρα το Συνεδριακό Κέντρο

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. η νέα αλλαγή στο Εκθεσιακό Κέντρο που η δημοτική αρχή αρχικά είχε μετατρέψει σε Συνεδριακό και τώρα σε Εκθεσιακό Πολυχώρο.

Στην εισήγηση αναφέρεται: «Με την παρούσα εισήγηση προτείνεται η ανάκληση της υπ'αριθ. 402/2015 Α.Δ.Σ. και η λήψη νέας απόφασης για τη µετονομασία του Εκθεσιακού – Συνεδριακό και Πολιτιστικού Κέντρου Βόλου σε Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου».

Η παράταξη “” ψήφισε λευκό και ο επικεφαλής Μιχ. Μιτζικός  τόνισε ότι το έργο είναι καλό αλλά έχει ξεφύγει ο προϋπολογισμός του και καλό θα ήταν να έχει δοθεί σε ιδιώτη και όχι να ξοδεύει ο δήμος χρήματα των πολιτών.

Για τυπικό θέμα έκανε λόγο ο Αχιλλέας .

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι ο Βόλος δεν είχε ανάγκη Συνεδριακού Κέντρου και αργά το κατάλαβε η δημοτική αρχή. Επίσης τάχθηκε κατά του να δίνονται τέτοια έργα σε ιδιώτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το γκαράζ της Φιλελλήνων.

Ο   Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι η εισήγηση έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη χρήση του χώρου και γι' αυτό έγινε αλλαγή στην ονομασία.  Αναφορικά με τα ποσά που υπερέβησαν προϋπολογισμό, εξήγησε ότι το έργο είχε προϋπολογισμό 1.200.000 και ο ανάδοχος είχε δώσει έκπτωση 60%. Στη συνέχεια όμως προέκυψαν προβλήματα στον κτίριο και για την ολοκλήρωσή του έρχονται άλλα δύο θέματα προς έγκριση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε άλλη συνεδρίαση που αφορούν την αποπεράτωση. Σήμερα περνά ο μηχανολογικός εξοπλισμός και θα έλθει και ένα έργο αποπεράτωσης που σύμφωνα με πρώτα στοιχεία μελέτης που έχουμε, θα είναι γύρω στις 300.000 ευρώ. Φυσικά και στα δύο έργα θα γίνει διαγωνισμός και θα υπάρξει ανάδοχος μειοδότης» διευκρίνισε.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου, όπως έγινε γνωστό  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από 15, τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο.
Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Σε Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων και σε Δήμους πρωτευουσών νομών η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και καλούνται, μόνον, οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλεως, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων.
Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι  δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και  τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να  διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή, ενώ σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει συγκεκριμένο άρθρο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα παρέλθει χωρίς να  κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματο της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης  απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη  συνεδρίαση αυτή.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι «η καταλληλότερη αίθουσα είναι αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των πολιτών, για να κάνουν την παρέμβασή τους. Αυτός είναι  ο συμβολισμός, στον τελευταίο  χρόνο  της δημοτικής αρχής  για να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι  η αλλαγή του χώρο  δεν εμποδίζει να γίνει μια συζήτηση στο Πολιτιστικό της Ν.Ιωνίας, που  είναι  μεγάλος ο χώρος και δεν εμποδίζει να γίνει και συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους που θα παρευρεθούν.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση