Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απεγκλωβίστηκαν άλλα δύο παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης
Απεγκλωβίστηκαν άλλα δύο παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Απεγκλωβίστηκαν άλλα δύο παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Oι δισώστες μετέφερν με φορείο σε ασθενοφόρο το πρώτο από τα υπόλοιπα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο της Ταϊλάνδης, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο . Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελάδας), υψηλά ιστάμενο μέλος της ομάδας διάσωσης δήλωσε στο Reuters ότι άλλο ένα παιδί απεγκλωβίστηκε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα έξι.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα.

Ένας επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η δεύτερη φάση της επιχείρησης άρχισε πριν από λίγο, ενώ η ομάδα δυτών που συμμετέχει είναι η ίδια με τη χθεσινή.

Η επιχείρηση διάσωσης της ς στέφθηκε με επιτυχία καθώς απεγκλωβίστηκαν τα 4 πρώτα παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι, Νάρονγκσακ Οσότανακορν, αμέσως μετά την απομάκρυνση των ασθενοφόρων από την είσοδο της σπηλιάς, υπάρχει ανάγκη για καθώς τα περισσότερα αποθέματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης επιχείρησης.

«Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε επιτυχώς την αποστολή για τα πρώτα τέσσερα α … αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε περισσότερα αποθέματα υ καθώς τα έχουμε χρησιμοποιήσει (κατά τη διάρκεια) αυτής της πρώτης επιχείρησης», δήλωσε ο Οσότανακορν και πρόσθεσε ότι «οι ομάδες διάσωσης θα διασφαλίσουν σταθερές συνθήκες πριν την επανεκκίνηση της αποστολής αλλά δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες».

Ο Οσότανακορν αφού δήλωσε ότι η διάσωση της ς εξελίχθηκε ομαλά, εξήγησε ότι τα τέσσερα α που διασώθηκαν φορούσαν μάσκες που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, γεγονός που εξάλειψε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τη χρήση κανονικής μάσκας και αναπνευστήρα, συμπεριλαμβανομένου της πιθανότητα να βγει η μάσκα κατά λάθος.

Όπως είπε, οι δύτες έβγαλαν το πρώτο αγόρι έξω από τη σπηλιά στις 5:40 (τοπική ώρα) ενώ το δεύτερο αγόρι, ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα. Δύο ακόμα παιδιά, βγήκαν στις 7:40 και στις 7:50.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση