Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Απαξιωμένη η Επιτροπή Διαβούλευσης Βόλου
Απαξιωμένη η Επιτροπή Διαβούλευσης Βόλου

Απαξιωμένη η Επιτροπή Διαβούλευσης Βόλου

Για απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Σχεδίου, έκαναν λόγο οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο, με ορίζοντα 10ετίας.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης, είπε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι σημαντική και πρέπει να έχει απαρτία ή μεγάλη συμμετοχή, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μεσημβρινή ή απογευματινή ώρα, γιατί υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι, που δεν μπορούν να παραβρεθούν το πρωί.

Μάλιστα πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει άλλη ώρα και αποχώρησε, χωρίς να τοποθετηθεί επί του σχεδίου, διότι περίμεναν στον ιατρείο του.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, εξέφρασε σχετικά με την αναφορά του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου ως υποδομή και δεν γίνεται καμία αναφορά στην απαξίωση που υπάρχει και κινδυνεύει με κλείσιμο, όπως προειδοποιούν , και εστιάτορες.

Για το θέμα της αξιοποίησης των σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είπε ότι δεν αναφέρεται ότι υπολειτουργούν και είναι απαξιωμένοι και πρόσθεσε ότι νόημα του επιχειρησιακού σχεδίου είναι ο Δήμος να διαχειριστεί τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει πλέον και τα κονδύλια να αποκτήσουν υπεραξία.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή προσβάλει το σχέδιο με την πρόταση που κάνει για υποθαλάσσια σύνδεση Αγχιάλου, Αγριάς, χωρίς να υπάρχει μελέτη και για τα πολεοδομικά ζητήματα ανέφερε ότι έχουν ορολογία που αφορούν τον προηγούμενο νόμο και αντιμετωπίζει ως ήσσονος σημασίας τα πολεοδομικά ζητήματα.

Τέλος, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην εκπνοή των χρηματοδοτήσεων του ΣΕΣ και δεν υπάρχει καταγραφή των μελετών για ένταξη νέων έργων και απλά γίνεται αναφορά στα 11 έργα αστικής ς, χωρίς όμως να υπάρχουν συνοδά έργα, όπως η παρέμβαση που σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχή, στη συνοικία Παλαιού υ και στον πρώην κινηματογράφο «».
Το μέλος της εθελοντικής ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βασ. , τόνισε ότι οι συνεδριάσεις της επιτροπής διαβούλευσης πρέπει να γίνονται απογεύματα Δευτέρας ή Τετάρτης και έκανε λόγο για ένα κομμάτι του σχεδίου (όπως η υποθαλάσσια ζεύξη Αγριάς – Ν. Αγχιάλου και το τραμ), που απαξιώνει το υπόλοιπο. Όπως ανέφερε «το σχέδιο φαντάζει επιστημονικής φαντασίας τη σημερινή εποχή» και πρόσθεσε ότι έπρεπε να είναι πιο βατό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή ανέφερε ότι οι προηγούμενες συνεδριάσεις της επιτροπής γινόταν το μεσημέρι και ερχόταν κόσμος και για το θέμα του αεροδρομίου ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για προσέλκυση πτήσεων όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα. Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο και το Τρενάκι Πηλίου.

Η έφορος δημοσίων σχέσεων των Προσκόπων Εύη Ράπτη, δήλωσε ότι ως εθελοντική οργάνωση είναι ανοιχτή σε όποια συνεργασία με τον Δήμο.

Ο προδρεύων, αναπληρωτής δήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει όραμα για το Δήμο και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθούν δομές, για να μένει ο τουρίστας που έρχεται στη Μαγνησία και όχι να πηγαίνει στα Μετέωρα, ώστε να ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Όπως ανέφερε, τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ είναι πετσοκομμένα και, δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια, δε δημιουργήθηκαν υποδομές για να μείνουν οι επισκέπτες στην περιοχή. Για το αεροδρόμιο τόνισε ότι ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί, αλλά χρειάζεται και η συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπατζιάκας κατηγόρησε την κα Καπούλα ότι λέει κουβέντες στον αέρα και πρόσθεσε ότι όλοι ζουν στην πόλη και γνωρίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο.

Ο αντιδήμαρχος Αρ. Σαββάκης σημείωσε ότι στο σχέδιο δράσης, που έχει ορίζοντα 10ετίας, το αεροδρόμιο παρουσιάζεται ως πλεονέκτημα της περιοχής, καθώς σήμερα μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά μπορεί να πουληθεί ή να αξιοποιηθεί καλύτερα από την Πολιτεία.

Για τα προγράμματα που εξασφαλίστηκαν και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν ανέφερε ότι ο Βόλος διεκδικεί πάνω από 15εκ. € για αστικές παρεμβάσεις και άλλες όπως στο Θέατρο, τους κυκλικούς κόμβους και ο πρώην κινηματογράφος «» που θα γίνει χώρος στάθμευσης.

Τέλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Στάθης Νικηφόρου εξήγησε ότι στο Επιχειρησιακό πρέπει να γίνει σύνδεση των δύο αστικών κέντρων, που γίνεται, ενώ οι δράσεις και τα έργα του Δήμου αποτυπώνονται στη β' φάση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές και έχει ορίζοντα μέλη τη λήξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής το 2019.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η πρόεδρος του ΤΕΕ, μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, των Προσκόπων και του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας.

diavouleusi1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση