Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απατεώνας “έφαγε” 1.640€ από Βολιώτη για δήθεν φθηνό ταξίδι στο Παρίσι
Απατεώνας “έφαγε” 1.640€ από Βολιώτη για δήθεν φθηνό ταξίδι στο Παρίσι

Απατεώνας “έφαγε” 1.640€ από Βολιώτη για δήθεν φθηνό ταξίδι στο Παρίσι

“Αέρς” ποδείχθηκε το φθηνό δι στο Παρίσι για έναν 38χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης από 36χρονο κάτοικο Θεσσαλονίκης, που υποτίθεται ότι διοργάνωνε φθηνά δια στο εξωτερικό, αλλά ο “θησαυρός ήταν τελικά άνθρακες”.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απέρριψε σε δεύτερο βαθμό την που είχε κάνει ο καταδικασθείς ως ανυποστήρικτη, αφού στο δικαστήριο δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος πληρεξούσιος συνήγορος, και έτσι διατηρήθηκε η πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, για απάτη.

Συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου , με τον 36χρονο να εκπροσωπείται μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του είχε δοθεί και το δικαίωμα άσκησης ς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 36χρονος δημιούργησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), διάφορα προφίλ διαφημίζοντας δελεαστικές προσφορές για ταξίδια στο εξωτερικό.

Μια από τις αναρτήσεις εντόπισε ο 38χρονος Βολιώτης και επικοινώνησε μαζί του θέλοντας να κλείσει οικονομικό πακέτο διακοπών για 4 άτομα στο Παρίσι.

Ο 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη του ανέλυσε τηλεφωνικά το πρόγραμμα του ταξιδιού και το πόσο θα κοστίσει, λέγοντας του ακόμα ότι σε διάστημα 5 ημερών μετά από την κατάθεση των χρημάτων θα του έστελνε ταχυδρομικά στο σπίτι του, τα εισιτήρια, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, μέχρι και τις εισόδου στην Disneyland.

Το θύμα πείστηκε και του κατέβαλλε συνολικά 1.640€ σε τραπεζικό λογαριασμό και ο δράστης συνέχισε να τον εξαπατά στέλνοντας του ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο ότι έχουν κρατηθεί τέσσερις θέσεις για τον ίδιο και την οικογένεια του για το Παρίσι.

Οι ημέρες όμως πέρασαν και το θύμα δεν πήρε τίποτα με αποτέλεσμα να τον αναζητήσει τηλεφωνικά, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.

Τότε κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης και απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δράστης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε πως με τον ίδιο τρόπο είχε κοροϊδέψει και άλλους 27 περίπου ανθρώπους απ' όλη την .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση