Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απατεώνας παρίστανε εκπρόσωπο Ταμείου και κορόϊδεψε ηλικιωμένη στον Αλμυρό αποσπώντας της 3.800€
Απατεώνας παρίστανε εκπρόσωπο Ταμείου και κορόϊδεψε ηλικιωμένη στον Αλμυρό αποσπώντας της 3.800€

Απατεώνας παρίστανε εκπρόσωπο Ταμείου και κορόϊδεψε ηλικιωμένη στον Αλμυρό αποσπώντας της 3.800€

Τιμωρήθηκε σε 30 μήνες με αναστολή, παρά την εισαγγελική πρόταση να κλειστεί άμεσα στη φυλακή

Θύμα “αετονύχη” έπεσε συγγενής κληρικού από την περιοχή του Αλμυρού, ο οποίος με πρόσχημα επιστροφή χρημάτων αποζημίωσης από το Ταμείο Κληρικών Ελλάδας, παρουσιαζόμενος ως εκπρόσωπος του, κατάφερε να πείσει μια να του καταθέσει σε λογαριασμό στην τράπεζα, της τάξης των 3.800€!

Ο 51χρονος από την Κάτω Αχαΐα επιχείρησε να πράξει το ίδιο και σ' έναν ακόμα συγγενή ιερέα, ζητώντας του ύψους 4.870€, χωρίς όμως να καταφέρει, καθώς ο γιος του κληρικού κατάλαβε την απάτη.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή, λόγω λευκού ποινικού μητρώου, ενώ ο έδρας πρότεινε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς μετατροπή και αναστολή, ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014, όταν ο κατηγορούμενος είχε τηλεφωνήσει σε μια 70χρονη χήρα, ο κουνιάδος της οποίας είναι , και της είπε ότι είναι εκπρόσωπος από το Ταμείο Κληρικών Ελλάδας.

Της ανέφερε ότι υπήρχε αποζημίωση 26.000€ για τον συγγενή της, αλλά για να τα πάει έπρεπε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που της έδωσε ποσό 3.800€.

Η κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι πιάστηκε στον «ύπνο» και κατέθεσε τα , ενώ το περιστατικό είχε συμβεί σε μια εποχή, που κύκλωμα έκανε την ίδια απάτη σε Πανελλαδική κα, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαπατήσει και τον γιό ενός ιερέα στην περιοχή του Αλμυρού, ζητώντας να του καταθέσει ποσό 4.870 € σε τραπεζικό λογαριασμό, ώστε ο κληρικός να λάβει από το Ταμείο αποζημίωση ύψους 18.650 €, ωστόσο ο άνδρας δεν «τσίμπησε» και γλίτωσε τα χρήματά του.

Ο έδρας πρότεινε ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς μετατροπή και αναστολή, για να οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς πλούτιζε σε βάρος αθώων ανθρώπων.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ' εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και τον καταδίκασε σε φυλάκισης 30 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση