Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαράδεκτη στάση της ΝΔ απέναντι στους δημοσιογράφους
Απαράδεκτη στάση της ΝΔ απέναντι στους δημοσιογράφους

Απαράδεκτη στάση της ΝΔ απέναντι στους δημοσιογράφους

H συνέπει  λόγων κι έργων στην είναι προσόν για τους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, αλλά μάλλον  στην εποχή που ζούμε έχει πάψει να έχει ισχύ και αυτό φαίνεται κυρίως στα κόμματα εξουσίας.

Δεν αναφέρομαι βεβαίως  στην σημερινή κυβέρνηση για τη στάση της οποίας έχει χυθεί πολύ μελάνι , αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στο Βόλο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι εωργιάδη.

Ενώ , λοιπόν, ήταν προγραμματισμένη να δοθεί στις 18.45 συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κι ενώ δημοσιογράφοι και κάμερες ήταν συνεπείς  ευρισκόμενοι στο χώρο εμπρόθεσμα,  ξαφνικά τέθηκαν στο περιθώριο για 30', με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να περιμένουν προκειμένου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να συναντηθεί με τους φορείς του Νομού (συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για νωρίς) .

Τίθεται ευλόγως το ερώτημα τι ουσιαστικό  θα μπορούσε να  προκύψει  από μια συνάντηση με τους φορείς της Μαγνησίας σε  διάστημα μισής ώρας.

Ήταν κοντολογίς μία κίνηση ανεπίτρεπτη για ένα κόμμα που θέλει να διακρίνεται για την οργάνωσή του , αλλά παραμένει κι  ένα ερωτηματικό για τη συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου που «στήθηκαν» για μια συνέντευξη τύπου που συνήθως δεν βγάζει ειδήσεις  γιατί οι …καρεκλοκένταυροι της ς έχουν τα μέσα τους στην πρωτεύουσα  για να περνούν τις θέσεις τους.

Επειδή ως δημοσιογράφος προσβλήθηκα από τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση, αποχώρησα για να δείξω την έντονη δυσφορία μου στη στάση της ΝΟΔΕ απέναντι στους λειτουργούς της ενημέρωσης.

Τώρα, αν το περιεχόμενο της καθυστερημένης συνέντευξης τύπου έχει κάποιο ενδιαφέρον θα δημοσιευθεί.

Η καθυστερημένη συνέντευξη τύπου
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήριά του στην Πολεμική Αεροπορία, στις και στην οικογένεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του σήμερα το μεσημέρι στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.
Σε συνέντευξη  προς  τους δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι δεν βρέθηκε στο Βόλο για να δώσει χρίσματα, προσθέτοντας ότι γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να κατέβουν στις προσεχείς εκλογές. «Σκοπός μας είναι να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τις αυτοδιοικητικές κι εθνικές εκλογές» ανέφερε κι εκτίμησε ότι  αυτές θα διεξαχθούν  νωρίτερα του αναμενόμενου και συνέχισε: «Δεν δίνω χρίσματα. Με τους συνερ και τους βουλευτές θα δούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να κατέβουν στις εκλογές, θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο και θα ξανάρθουμε. Συλλέγουμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων».
Επίσης είπε   ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ αν χρειαστεί να αξιοποιηθεί το «εργαλείο» των προκριματικών εκλογών.
Σε για τα εθνικά ζητήματα και το Σκοπιανό, ο κ. εωργιάδης, τόνισε ότι στη ΝΔ είναι ανήσυχοι. «Η κυβέρνηση έχει δύο φωνές.
Είναι δυνατόν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχεις δύο γραμμές; Άλλη γραμμή ο άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας;»  τόνισε  κατηγορώντας τον  ότι το χρησιμοποιεί για την πολιτική του επιβίωση, ενώ για δύο γραμμές έκανε λόγο και στο Σκοπιανό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τα Σκόπια, όχι η κυβέρνηση».
Κληθείς να σχολιάσει άρθρο του Αντ. Σαμαρά , διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται καμία διάσταση απόψεων μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. «Δεν εγκαταλείπουμε τον στόχο της αυτοδυναμίας, αλλά αν χρειαστεί να μιλήσουμε με τα κόμματα, χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για να πάει η χώρα μπροστά».
Τον κ. Γεωργιάδη, καλωσόρισαν στον Βόλο, κάνοντας λόγο για μεγάλη τύχη και τιμή,  η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δ. Νταόπουλος, ξεκαθάρισε όσον αφορά στην καύση RDF και στο θέμα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι θέση της ΝΔ για την καύση RDF είναι ότι «θα περιμένουμε την επιδημιολογική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα κατατεθούν τα στοιχεία και οι ειδικοί θα δούμε ποιο είναι το βέλτιστο», ενώ για το Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι η ΝΔ έχει εμπιστοσύνη στις Πρυτανικές Αρχές.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση