Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα
Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα

Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα

Χαμένο θεωρούν τον Ιανουάριο οι έμποροι του Βόλου, καθώς η κίνηση στην αγορά παρά τις εκπτώσεις κινείται σε πολύ “ρηχά νερά”, μιας και το καταναλωτικό κοινό δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να κάνει τις αγορές του, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι “έφυγε” την περίοδο των εορτών.

Χθες Δευτέρα ξεκίνησε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Μαρτίου, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 20% μέχρι και 50% σε όλα τα είδη (ένδυση, υπόδηση, παιδικά).

Από χθες το καταναλωτικό κοινό τηρεί στάση αναμονής και δεν πραγματοποιεί κάποια αγορά, λόγω του ότι τα χρήματα έχουν εξαντληθεί από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σημειώνεται πως ο φετινός χειμώνας φαίνεται μέχρι στιγμής δριμύτερος σε σχέση με τον περυσινό, με το κρύο να είναι εντονότερο, έτσι οι περισσότεροι δαπάνησαν μεγαλύτερα ποσά για την θέρμανση, με αποτέλεσμα να μείνουν “ταπί”.

Οι έμποροι θεωρούν πως έχει χαθεί ήδη ένα 10ήμερο λόγω της κακοκαιρίας και πλέον περιμένουν τις αρχές του Φεβρουαρίου, ελπίζοντας να τονωθεί η κίνηση με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο τέλος Ιανουαρίου.

Τονίζεται πως αυτή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, με τους εμπόρους να εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια και η κίνηση αναμένεται να είναι μικρή.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Οντόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση λέγοντας πως ελπίζουν σε αναστροφή του κλίματος από το Φεβρουάριο, όταν και ο κόσμος θα έχει εισπράξει μισθούς και συντάξεις.

Επιπλέον προσθέτει ότι αφενός μεν το ρεύμα, αφετέρου δε τα μεροκάματα των υπαλλήλων, που εξαιτίας της ημέρας θα είναι διπλάσια, θα απορροφήσουν ότι βγάλουν οι επαγγελματίες, την πρώτη Κυριακή που θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση