Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα
Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα

Απαισιόδοξοι οι έμποροι για την κίνηση στην αγορά μέχρι το τέλος του μήνα

Χαμένο θεωρούν τον Ιανουάριο οι του Βόλου, καθώς η κίνηση στην αγορά παρά τις εκπτώσεις κινείται σε πολύ “ρηχά νερά”, μιας και το δεν έχει τα απαραίτητα για να κάνει τις αγορές του, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι “έφυγε” την περίοδο των εορτών.

Χθες Δευτέρα ξεκίνησε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Μαρτίου, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 20% μέχρι και 50% σε όλα τα είδη (ένδυση, υπόδηση, παιδικά).

Από χθες το τηρεί στάση αναμονής και δεν πραγματοποιεί κάποια αγορά, λόγω του ότι τα έχουν εξαντληθεί από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σημειώνεται πως ο φετινός φαίνεται μέχρι στιγμής δριμύτερος σε σχέση με τον περυσινό, με το κρύο να είναι εντονότερο, έτσι οι περισσότεροι δαπάνησαν μεγαλύτερα ποσά για την θέρμανση, με να μείνουν “ταπί”.

Οι θεωρούν πως έχει χαθεί ήδη ένα 10ήμερο λόγω της κακοκαιρίας και πλέον περιμένουν τις αρχές του Φεβρουαρίου, ελπίζοντας να τονωθεί η κίνηση με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο τέλος Ιανουαρίου.

Τονίζεται πως αυτή την 20 Ιανουαρίου, πρώτη των εκπτώσεων, τα στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, με τους εμπόρους να εμφανίζονται απαισιόδοξοι, καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια και η κίνηση αναμένεται να είναι μικρή.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Οντόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση λέγοντας πως ελπίζουν σε αναστροφή του κλίματος από το Φεβρουάριο, όταν και ο θα έχει εισπράξει μισθούς και συντάξεις.

Επιπλέον προσθέτει ότι αφενός μεν το ρεύμα, αφετέρου δε τα μεροκάματα των υπαλλήλων, που εξαιτίας της ημέρας θα είναι διπλάσια, θα απορροφήσουν ότι βγάλουν οι επαγγελματίες, την πρώτη που θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση