Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της ΠΕΜΣ
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της ΠΕΜΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της ΠΕΜΣ

Απαγορεύεται η  κυκλοφορία  οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της ΠΕ ς & Σποράδων, με βάση τον  χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π., σύμφωνα με τον οποίο ο είναι στο βαθμό 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ) για τον νομό ς.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε  η  άμεση τήρηση της εφαρμογής  καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) ιδιαίτερα και για τις δασικές εκτάσεις του νομού Μαγνησίας για αύριο Τρίτη 03 Αυγούστου 2021.

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός χάρτης πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επισυνάπτονται αντίστοιχα δασικοί χάρτες με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση .

Οι χάρτες σε πλήρη ανάλυση είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ς (www.thessaly.gov.gr).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την
πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αυρική περίοδο.

Επιπλέον απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές», σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Καλούνται οι αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων – περιοχών, καθώς και την σχετική
ενημέρωση των κατοίκων.

Κλιματιζόμενη αίθουσα στην ΠΕΜΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα διατίθεται για τη προσωρινή φιλοξενία των πολιτών από την Πέμπτη 29-07-2021 μέχρι και την Παρασκευή 06-08-2021 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και 07:00 το απόγευμα στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος).

Η επικοινωνία των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου μετά τις 16:00 θα γίνεται στα ακόλουθα νούμερα τηλεφώνου: 2421352464 και 6944185068.

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ς

λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς των επόμενων ημερών, με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Με ανάλογες ενέργειες καλούνται, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα , να δράσουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμοι.

Οι πολίτες   να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι συμφώνα με νέα μέτρα που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς των επόμενων ημερών, στην Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας (κατηγορία κινδύνου 4), συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες υπαίθρου.

Επίσης, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση