Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες σε περιαστικά δάση
Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες σε περιαστικά δάση

Απαγόρευση κυκλοφορίας και περιπολίες σε περιαστικά δάση

Λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς στη Μαγνησία

Απαγόρευση και περιπολίες σε περιαστικά δάση αποφάσισε στην σημερινή έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου για την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ο Δείκτης Κατηγορίας Κινδύνου είναι 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ).

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ μετά τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής θα ανακοινωθούν περιοχές όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία  και οι χάρτες και όλα  θα είναι αναρτημένα στο site της Περιφέρεια για να γνωρίζουν και οι πολίτες ενώ θα πρέπει και οι Δήμοι να τους αναρτήσουν.

Επίσης, τόνισε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν και να είναι έτοιμα τα σχέδια εκκένωσης, ενώ από τους οκτώ Δήμους μόνο οι τέσσερις έχουν αποστείλει τα παραπάνω σχέδια στην Π.Ε. Μαγνησίας.

Ο διοικητής ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας, πύραρχος Γ. Βλόντζος, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ενημέρωσε  ότι η Πυροσβεστική θα αναπτύξει περιπολικά οχήματα και μηχανές στο Σωρό, στα Μελισσάτικα στο πυροφυλάκιο Νεοχωρίου και δύο μηχανές στο Β/Α Πήλιο, ενώ εκτός από αυτά θα υπάρχει περιπολικό κοντά στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ένα περιπολικό στην Ανάβρα και στην Αργαλαστή στη διασταύρωση Καστρί Βρωμονέρι – Νεοχώρι. Επίσης, μικτά περιπολικά θα υπάρχουν και στο υπόλοιπο Πήλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βλόντζο , θα ζητηθεί απαγόρευση στο Κουρί, στη  και στον Αγ. Ονούφριο – Ανωμαλιά, ενώ ζητήθηκε να βγει η ΕΟΔ Μαγνησίας στις Αλυκές – Πευκάκια και

Επίσης, να υπάρχουν δύο χωματουργικά σε Νεοχώρι και Λαύκο και ανέφερε  ότι τα υδροφόρα οχήματα που  έχουν οι Δήμοι να είναι επανδρωμένα με .

 

Η πρόσθεσε πως θα πρέπει να έχουν έτοιμα τα μηχανήματά τους οι Δήμοι και στους αγροτικούς τους δρόμους.

Ο κ. Βλόντζος ζήτησε το προσωπικό των Δήμων να είναι σε επιφυλακή, ενώ από την ΛΕΔ ζήτησε περιπολίες στο πυροφυλάκιο Κουκουράβα και ο  να καλύψει τις περιοχές Πορταριά και Μάραθο, ενώ τόνισε την ανάγκη να γίνονται περιπολίες και από τα Δασαρχεία και η να είναι σε επιφυλακή.

Επίσης, ζήτησε και από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας να βγάλει ένα όχημα στο Μαυροβούνι και όλοι οι φορείς να συνεργαστούν.

Ο διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Ευ. Φαλάρας, ζήτησε όποιες εθελοντικές ομάδες μπορούν να συνδράμουν να αποστείλουν μέχρι αύριο στις 10.00 το πρωί υπόμνημα με το πόσα άτομα και ποιες περιοχές μπορούν να περιπολούν και τα γραφεία Τύπου να επαναλάβουν τις ανακοινώσεις για την επικινδυνότητα. Μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται ένα όχημα της πυροσβεστικής μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταφερθεί στην Αλόννησο.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ν. Μιχαλάκης ζήτησε να βρίσκονται σε επιφυλακή και οι πιλότοι με τα , ενώ επέστησε την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.   “Το 3 στα νησιά είναι 4 και θα πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή” τόνισε,  ζητώντας και την συνδρομή του Λιμεναρχείου για τυχόν μετακίνηση πληθυσμού στις παράκτιες περιοχές.

Από την πλευρά της η πλωτάρχης Αθηνά Κυρίτση από το Λιμεναρχείο Βόλου, διευκρίνισε ότι το μεγάλο σκάφος του Λιμενικού είναι στην Μυτιλήνη, ωστόσο υπάρχει συνδρομή από τους εθελοντές και το μικρό σκάφος είναι διαθέσιμο αν παραστεί ανάγκη.

Ο α' υποδιευθυντής, αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Θαν. Καλαμπόκας, τόνισε ότι το προσωπικό βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή σε Βόρειο και Νότιο Πήλιο και πως  βρίσκεται το προσωπικό στη διάθεση των φορέων 24ώρες το 24ωρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση